- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Aργεντινή: Σάλος από την τιμωρία σε 9χρονα της ακαδημίας της Νιούελς επειδή φωτογραφήθηκαν με παίκτη της Ροζάριο Σεντράλ
Oι δυο ομάδες του Ροζάριο έχουν μεγάλη αντιπαλότητα
Aργεντινή: Σάλος από την τιμωρία σε 9χρονα της ακαδημίας της Νιούελς επειδή φωτογραφήθηκαν με παίκτη της Ροζάριο Σεντράλ
Μια απλή φωτογραφία μεταξύ παιδιών και ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή έχει προκαλέσει σάλο στην Αργεντινή, μετά την απόφαση της ομάδας Νιούελς να τιμωρήσει νεαρούς ποδοσφαιριστές της για το ότι πόζαραν με τον Ιγκνάσιο Μαλκόρα της Rosario Central, μια κίνηση που θεωρήθηκε ως μια συγκλονιστική κλιμάκωση της έντονης ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας της πόλης.
Η Newell's, η ομάδα του Ροζάριο στην Αργεντινή που κάποτε ανέθρεψε τον νεαρό Λιονέλ Μέσι, απέκλεισε τους παίκτες της ακαδημίας από τις προπονήσεις και ανακάλεσε τις υποτροφίες τους για τρεις μήνες, αφού ανακάλυψε τη φωτογραφία τους με τον Malcorra, ο οποίος έχει παίξει για την αιώνια αντίπαλη ομάδα Rosario Central για πέντε σεζόν.
Η απόφαση, την οποία οι υπεύθυνοι της ομάδας χαρακτήρισαν ως προστατευτικό μέτρο μετά από αναφορές για απειλές από οπαδούς, προκάλεσε έντονες κριτικές τόσο από το κοινό όσο και από εξέχουσες προσωπικότητες, ενώ ο ίδιος ο Μαλκόρα εξέφρασε την απογοήτευσή του για το περιστατικό.
«Νιώθω λύπη για αυτά τα παιδιά. Είναι αθώα και δεν ξέρουν τι κάνουν», δήλωσε ο Μαλκόρα στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, αναπολώντας την τυχαία συνάντησή του με τους παίκτες σε ένα τουρνουά νέων πριν από τρεις μήνες.
«Ήθελαν απλώς να βγάλουν μια φωτογραφία με έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή, όπως θα έκανε κάθε παιδί». Καθώς η φωτογραφία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόλις πρόσφατα, οι αξιωματούχοι του συλλόγου δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το θέμα είχε αντιμετωπιστεί εσωτερικά, ενώ ορισμένοι οπαδοί της ομάδας φέρεται να ζήτησαν την αποβολή των παιδιών.
Ο προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, καταδίκασε επίσης τις κυρώσεις. «Αν ονειρεύεσαι να παίξεις μια μέρα στην Πρώτη Κατηγορία, δεν έχει σημασία με ποιον παίζεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από τον αγώνα της Πέμπτης εναντίον της Χιλής.
Η υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Πατρίσια Μπουλρίχ χαρακτήρισε τις κυρώσεις «ντροπιαστικές» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή, υπονοώντας ότι ο σύλλογος υπέκυψε στην πίεση των σκληροπυρηνικών οπαδών.
Η ποδοσφαιρική αντιπαλότητα, γνωστή και ως ντέρμπι του Ροζάριο, αντικατοπτρίζει τη βαθιά ποδοσφαιρική ταυτότητα του βιομηχανικού λιμανιού του Ροζάριο, μιας πόλης που ανέδειξε τον οκταπλό νικητή του Ballon d'Or Μέσι μέσω της Νιούελς και πρόσφατα υποδέχτηκε τον Άνχελ Ντι Μαρία, πίσω στην Αργεντινή.
Η Newell's δήλωσε ότι τα παιδιά που επηρεάστηκαν «παραμένουν μέλη του συλλόγου» και ότι οι διευθυντές θα συναντηθούν με τους γονείς την επόμενη εβδομάδα «για να συνεχίσουν να τους ακούν, να τους υποστηρίζουν και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα».
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Προτίμησε να δώσει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι των Λέικερς
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντιμετωπίζει προβλήματα διαρροής
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο προπονητής των Μπακς
Τι αναφέρει Αμερικανός ρεπόρτερ
Ακόμα μία άτυχη στιγμή για τον Έλληνα αστέρα
Τα «ελάφια» κέρδισαν αλλά ο Έλληνας αστέρας αποχώρησε τραυματίας
Ο greek freak διανύει τη 13η σεζόν του με τους Μπακς
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει
Η κίνηση του Greek Freak που φούντωσε τις φήμες αποχώρησης
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Η συγκλονιστική ιστορία του Πίτερ
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.