- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ποδόσφαιρο: Δυο αδέλφια στέφθηκαν πρωταθλητές την ίδια μέρα σε διαφορετικές χώρες
O πατέρας τους έπαιξε την δεκαετία του 1990
Δυο αδέλφια στέφθηκαν πρωταθλητές ποδοσφαίρου την ίδια μέρα σε διαφορετικές χώρες
Οι Αργεντινοί αδελφοί Μακ Άλιστερ, Αλέξις και Κέβιν, πέτυχαν ένα ασυνήθιστο οικογενειακό κατόρθωμα την Κυριακή, κατακτώντας το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου την ίδια μέρα σε διαφορετικές χώρες, αν και κανένας από τους δύο δεν συμμετείχε στον τελικό αγώνα της σεζόν της ομάδας του.
Ο Αλέξις κατέκτησε το τρόπαιο της Premier League στο Άνφιλντ, αφού η Λίβερπουλ εξασφάλισε τον τίτλο τον περασμένο μήνα, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του, Κέβιν, έζησε ένα νευρικό απόγευμα στο Βέλγιο, καθώς η ομάδα του, Union Saint-Gilloise, έβαλε τέλος σε μια 90χρονη αναμονή για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Ενώ ο Κέβιν ήταν τιμωρημένος για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο γήπεδο της ομάδας του με την Γκεντ, όπου η νίκη με 3-1 ήταν αρκετή για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο από το 1935, ο Αλέξις δεν αγωνίστηκε στον τελικό αγώνα της Λίβερπουλ στο γήπεδο της με την Κρίσταλ Πάλας για να αποφύγει τραυματισμό.
«Νομίζω ότι έπαιξε σε όλο το τελευταίο μέρος της σεζόν με την αργεντίνικη νοοτροπία που έχει», δήλωσε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Άρνε Σλοτ. «Ποτέ δεν τα παρατάει, ό,τι και να νιώθει, αλλά δεν είναι έξυπνο να παίζεις έναν παίκτη που έχει, όχι σοβαρό τραυματισμό, αλλά κάτι που ενέχει κίνδυνο».
Ο 26χρονος μέσος, που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Αργεντινής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ από τη Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον πριν από δύο σεζόν και ήταν βασικός σε 30 αγώνες στην πορεία της ομάδας προς τον τίτλο.
Ο Κέβιν, ένα χρόνο μεγαλύτερος, παίζει πιο πίσω, αλλά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά αντοχής με τον αδελφό του.
Η εφημερίδα Het Nieuwsblad περιέγραψε τον αμυντικό τη Δευτέρα ως «έναν στρατιώτη που δεν τα παρατάει ποτέ». «Έπαιξε τις τελευταίες εβδομάδες με μάσκα, επίδεσμο στον ώμο και ταινία στο γόνατο, αλλά αρνήθηκε να τα παρατήσει λόγω τραυματισμού».
Ο Κέβιν είπε ότι ήταν δύσκολο να μην είναι στο γήπεδο για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. «Ήταν δύσκολο να παρακολουθώ τον αγώνα από τον πάγκο. Ήμουν ήρεμος, παρόλο που το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν το καλύτερό μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Πάντα προσπαθώ να κρατώ την ομάδα ήρεμη. Μερικές φορές τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα και αυτό δεν είναι καλό. Είμαι χαρούμενος που μείναμε ήρεμοι και τελειώσαμε τον αγώνα».
Ο τρίτος αδελφός τους, ο 29χρονος Φράνσις, παίζει σήμερα στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής με την Ίνστιτουτο. Και οι τρεις αδελφοί ξεκίνησαν την καριέρα τους στην Αργεντίνος Τζούνιορς, παίζοντας μαζί για πρώτη φορά το 2017.
Ο πατέρας τους, Κάρλος, είχε τρεις συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αργεντινής και έπαιξε στη Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1992.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η 18χρονη Μαρτίνε Ντάμποργκ από τη Δανία
Η έναρξή της διοργάνωσης θα γίνει στις 11 Ιουνίου και ο τελικός στις 19 Ιουλίου
Ερυθρόλευκος ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο βόλεϊ
«Όχι τώρα που βρήκαμε ρυθμό» - Η επική ατάκα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ
Τι δήλωσε μέλος του Δ.Σ. της τουρκικής ομάδας
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Προτίμησε να δώσει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι των Λέικερς
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντιμετωπίζει προβλήματα διαρροής
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο προπονητής των Μπακς
Τι αναφέρει Αμερικανός ρεπόρτερ
Ακόμα μία άτυχη στιγμή για τον Έλληνα αστέρα
Τα «ελάφια» κέρδισαν αλλά ο Έλληνας αστέρας αποχώρησε τραυματίας
Ο greek freak διανύει τη 13η σεζόν του με τους Μπακς
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.