- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Απόψε το μεγάλο ντέρμπι της Euroleague - Στις 21:15 η αναμέτρηση
Το δεύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της τρέχουσας σεζόν στη Euroleague και 27ο στην Ιστορία, διεξάγεται σήμερα (14/3, 21:15), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο θα είναι κατάμεστο, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής. Ο πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα της διοργάνωσης, Ολυμπιακός, υποδέχεται τον πρωταθλητή Ευρώπης 2024, Παναθηναϊκό, που βρίσκεται στην 3η θέση. Η ομάδα του Πειραιά είχε επικρατήσει και στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο γύρο, των «πρασίνων» και συγκεκριμένα κατά την 8η αγωνιστική.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν τότε τη νίκη με 94-89, η οποία ήταν και η έβδομη διαδοχική στη διοργάνωση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Tέσσερα χρόνια έχει να ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά, λίγες ημέρες μετά τα 100ά γενέθλια του συλλόγου, θα τα δώσει όλα για την 8η διαδοχική νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Euroleague, η οποία αν έρθει θα είναι και η 22η στο σύνολο αυτή τη σεζόν.
Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός που στην Greek Basketball League έκανε το δύο στα δύο αυτή τη σεζόν, θέλει να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί των «ερυθρόλευκων» απέναντί τους στην Ευρώπη, να πανηγυρίσει το «διπλό» στο ΣΕΦ και να μειώσει στις δύο νίκες την απόσταση που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό, στον βαθμολογικό πίνακα.
Ο… πόθος των δύο ελληνικών ομάδων δεν είναι βέβαια άλλος από την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague, στο Άμπου Ντάμπι, το τριήμερο 23-25 Μαΐου κι ενώ οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ονειρεύονται “back to back” τίτλους και το 8ο αστέρι στη φανέλα τους, αυτοί του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν πεισμώσει για τον πρώτο τίτλο, μετά από τρία σερί φάιναλ φορ (χωρίς αυτό του Άμπου Ντάμπι) και τέταρτο στην ιστορία τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «τριφύλλι» θα παίξει με μειονέκτημα έδρας
Οι Πειραιώτες θα παίξουν με τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ των «μπλαουγκράνα» και της Μονακό
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020
Joga bonito από τους legends της Σελεσάο
Δεν έχουν δοθεί ωστόσο ονόματα στη δημοσιότητα
Το όνομα που φιγουράρει στη λίστα των «ελαφιών»
Ακόμα μία τεράστια κίνηση από την γερμανική ομάδα
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Το σχόλιο του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το σενάριο για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
Όταν το ρολόι έδειξε 19:26 (χρονολογία ίδρυσης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν… φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους
Οι δηλώσεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μονακό
Τεράστια η ζήτηση για ένα «μαγικό» χαρτάκι
«Σας λέω, αν παίξετε την Κυριακή όπως παίξατε χθες, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σας νικήσει. Καμία»
Ποιους συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν
Συνεχίζεται η «κατηφόρα» για τον Έλληνα τενίστα
Από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ένας αιώνας ασπρόμαυρης κληρονομιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.