Αθλητισμος

Τζόκοβιτς: Αποκλείστηκε από το Νο.123 του κόσμου

Ο Λούκα Νάρντι άφησε εκτός Indian Wells τον Σέρβο τενίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Novak Djokovic
© ΕPA

Τζόκοβιτς: Αποκλείστηκε από το Νο.123 του κόσμου - Ο Λούκα Νάρντι άφησε εκτός Indian Wells τον Σέρβο τενίστα

O άγνωστος και άσημος Λούκα Νάρντι, Νο 123 στην παγκόσμια κατάταξη, σόκαρε το παγκόσμιο τένις, καθώς ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο 1 του κόσμου και πέντε φορές κάτοχο του τίτλου στο Indian Wells, με 6-4, 3-6 και 6-3.

Έτσι, σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις φέτος στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ο 20χρονος Ιταλός κατάφερε να κάνει το... ακατόρθωτο και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του τουρνουά στην Καλιφόρνια, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τόμι Πολ (Νο17 στην παγκόσμια κατάταξη).

Για οκτώ χρόνια συνολικά στην κορυφή της κατάταξης ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκλεισε συνολικά οκτώ χρόνια στην κορυφή του κόσμου. Ο Σέρβος πρωταθλητής στα 36 του χρόνια, συνεχίζει να προσθέτει εβδομάδες ως ο καλύτερος στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη ATP.

Ο «Νόλε» αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού όχι μόνο λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων, αλλά και λόγω των εκπληκτικών στατιστικών που συνεχίζει να πετυχαίνει.

Σήμερα (11/3), ο σταρ του τένις ξεκίνησε την 416η εβδομάδα του ως κορυφαίος της κατάταξης του ATP, ποσό που ισοδυναμεί με οκτώ χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketingrejistrado.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή στις 4 Ιουλίου 2011. Από τότε έχουν περάσει δώδεκα χρόνια και εννέα μήνες.

Στα μέσα του 2018, ο Ελβετός θρύλος Ρότζερ Φέντερερ είχε 310 εβδομάδες ως Νο. 1 και το ρεκόρ φαινόταν αδύνατο να επιτευχθεί. Σχεδόν έξι χρόνια αργότερα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει καταρρίψει αυτό το ρεκόρ και με μεγάλη διαφορά (+106 εβδομάδες).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ