Αθλητισμος

Παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης - Πριν συζητηθεί η πρόταση μομφής

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης είχαν ζητήσει την απομάκρυνσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαγγέλης Μαρινάκης: Παραίτηση από την προεδρία της Super League - ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης ζητούσαν την απομάκρυνσή του.
Παραιτήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την προεδρία της Super League © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Γεωργία Παναγοπούλου

Βαγγέλης Μαρινάκης: Παραίτηση από την προεδρία της Super League - ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης είχαν καταθέσει πρόταση μομφής.

Την παραίτησή του από την προεδρία της Super League υπέβαλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέχρι πρότινος του συνεταιρισμού έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω επιστολής που διαβάστηκε στο ΔΣ της λίγκας.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η πρόταση μομφής που είχαν υποστηρίξει ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης μεταξύ άλλων ΠΑΕ, στον απόηχο των μέτρων κατά της οπαδικής βίας και καθώς τον θεωρούν υπαίτιο για τα τελευταία επεισόδια στου Ρέντη, που εκθέτουν τις ομάδες.

Τα μέτρα για την οπαδική βία που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τα μέτρα για την οπαδική βία, τα οποία είναι τα εξής:

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρώνγια όλους τους αγώνες μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Το μέτρο αφορά και όσες ομάδες της Super League έχουν δεύτερες ομάδες στη Super League 
  • Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League.Ακόμη, ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρχές και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. 
  • Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες.Εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Τα μέτρα ξεκινούν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Europa League. 

Ακόμη, θα ανακοινωθεί μια σειρά από διοικητικά μέτρα. Μεταξύ αυτών αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική νομοθεσία. 

Επιπλέον οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ