Ελλαδα

Αγωνία για την κατάσταση της 17χρονης που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Προτεραιότητα να υποχωρήσει το οίδημα στον εγκέφαλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κρήτη: Η κατάσταση της 17χρονης μετά την ανακοπή καρδιάς - Στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου παραμένει η μαθήτρια

Σκληρή μάχη εξακολουθεί να δίνει στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου του Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή καρδιάς μετά από αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή στην Κρήτη. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι σε δύο περίπου εβδομάδες θα είναι δυνατό να διαγνώσουν αν έχει υποστεί κάποια σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Όπως αναφέρει στο cretalive.gr o διευθυντής της ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Ανέστης Κιούλπαλης, το αλλεργικό σοκ που υπέστη η ανήλικη μετά από την κατανάλωση γαλακτοκομικού προϊόντος ήταν βαρύτατο. Το κορίτσι, μολονότι χορήγησε στον εαυτό της ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της έπαθε καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί πάλεψαν στην ανάνηψη για να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο προκλήθηκε βλάβη στον εγκέφαλο της κοπέλας καθώς στην ουσία είχε διακοπεί η λειτουργία του για περισσότερο από 5 λεπτά. Συνέπεια της κατάστασης αυτής η 17χρονη μαθήτρια να υποστεί ανοξαιμία και όπως διευκρίνισε ο κ. Κιούλπαλης αυτό που προέχει τώρα είναι να υποχωρήσει το οίδημα στον εγκέφαλο της κοπέλας.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία, και κλινικά και από την απεικόνιση, ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΜΕΘ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ