Ελλαδα

Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League - Τα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας

Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος, και τα μη Κρατικά πανεπιστήμια, τα πρώτα νομοσχέδια του νέου έτους
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης © Eurokinissi

Οπαδική βία: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξή της - Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στον Ρέντη, η κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά αποφάσεων για την αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων κρουσμάτων βίας.

Μεταξύ των όσων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή αγώνων της Super league 1 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Ακόμη, ο αγώνας του Ολυμπιακού για το Europa League κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα θα διεξαχθεί επίσης  κεκλεισμένων των θυρών ενώ θα τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα των ομάδων της Super League.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή της κοινωνίας για την οπαδική βία», είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος». «Η ΕΛΑΣ ενέτεινε τους ελέγχους, αυξήθηκαν οι σφραγίσεις παράνομων συνδέσμων» πρόσθεσε.

Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ενδεικτικά μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων:

  • Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και
  • Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα, μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo  κ. Παύλο Μαρινάκη (11/12/23)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY