Αθλητισμος

Πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη

Zητούν να εκπέσει από το αξίωμα του προέδρου της Super League

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαγγέλης Μαρινάκης: Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Super League από ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη - Ντόμινο εξελίξεων μετά τις αποφάσεις για την οπαδική βία.
ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης ζητούν να εκπέσει από το αξίωμα του προέδρου της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Βαγγέλης Μαρινάκης: Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Super League από ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη - Ντόμινο εξελίξεων μετά τις αποφάσεις για την οπαδική βία.

Με κοινή επιστολή που υπογράφουν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης, ζητούν να εκπέσει από το αξίωμα του προέδρου της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στον απόηχο των μέτρων κατά της οπαδικής βίας και καθώς τον θεωρούν υπαίτιο για τα τελευταία επεισόδια στου Ρέντη, που εκθέτουν ομάδες, οι οποίες δεν ευθύνονται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης. 

Η πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη κατατέθηκε ήδη και θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υπάρξει ήδη απόλυτη πλειοψηφία από τις ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν η πρόταση μομφής εγκριθεί, τότε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, θα χάσει και την θέση του αντιπροέδρου στην ΕΠΟ, την οποία κατέχει ex officio ο πρόεδρος της Super League.

Τα μέτρα για την οπαδική βία που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση

Νωρίτερα σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε και τα μέτρα για την οπαδική βία τα οποία είναι τα εξής:

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρώνγια όλους τους αγώνες μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Το μέτρο αφορά και όσες ομάδες της Super League έχουν δεύτερες ομάδες στη Super League 
  • Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League.Ακόμη, ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρχές και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. 
  • Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες.Εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Τα μέτρα ξεκινούν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Europa League. 

Ακόμη, θα ανακοινωθεί μια σειρά από διοικητικά μέτρα. Μεταξύ αυτών αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική νομοθεσία. 

Επιπλέον οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ