Αθλητισμος

Ισοπαλία με τη Μολδαβία και πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 για την Αλβανία

«Χρυσός» εκτός έδρας βαθμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές πανηγυρίζουν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024
Οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές πανηγυρίζουν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 © EPA/DUMITRU DORU

Η Αλβανία πήρε χρυσό εκτός έδρας βαθμό που την έστειλε στα τελικά του Euro

Παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε στο 88ο λεπτό απ' τη Μολδαβία απ' το γκολ του Μπαμπόγκλο, η Αλβανία πήρε τον ένα βαθμό που χρειαζόταν. Με το τελικό 1-1 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2024, εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην τελική φάση που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία για την Αλβανία, η οποία θα δώσει το «παρών» για δεύτερη φορά σε τελικά EURO μετά το 2016 και μάλιστα, έχοντας σοβαρές πιθανότητες να κόψει πρώτη το νήμα σε έναν όμιλο που είχε «μέσα» την Πολωνία και την Τσεχία.

Οι Αλβανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα απ' την αρχή και πήραν το προβάδισμα στο 25' χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Τσικαλέσι στο 25ο λεπτό.

Δεν βρήκαν, ωστόσο, δεύτερο γκολ για να «καθαρίσουν» τη νίκη τους και στο τέλος οι Μολδαβοί ισοφάρισαν στο 88' με τον Μπαμπόγκλο, χωρίς όμως να κάνουν «ζημιά» στην Αλβανία.

Την ίδια ώρα, η «αδιάφορη» Φινλανδία νίκησε εύκολα με 4-0 τη Βόρεια Ιρλανδία για τον 8ο όμιλο σε ένα ματς χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ