Αθλητισμος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ζβέρεφ (2-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Paris Masters

Με αυτή τη νίκη ο Έλληνας τενίστας εξασφάλισε και μια θέση στα ATP finals

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © EPA/CHRISTIAN BRUNA

Τσιτσιπάς: Σπουδαία νίκη κόντρα σε Ζβέρεφ στο Paris Masters - Με αυτή την νίκη ο Έλληνας τενίστας εξασφάλισε και μια θέση στα ATP finals

Με διαστήματα πολύ καλής απόδοσης και αποφασιστικότητα στα κρίσιμα σημεία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ 7-6 (2), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά Masters στο Παρίσι. Με τη σημερινή νίκη του, ο Έλληνας τενίστας εξασφάλισε και τη συμμετοχή του για άλλη μία χρονιά στα ATP Finals, που θα φιλοξενηθούν 12-19 Νοεμβρίου στο Τορίνο.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Ρώσος Κάρεν Χατσάνοφ (Νο 15 στον κόσμο), ο οποίος λίγο νωρίτερα επικράτησε με ανατροπή (4-6, 6-4, 6-2) του συμπατριώτη του, Ρόμαν Σαφιούλιν. Ο Έλληνας τενίστας είχε μέχρι πρότινος ένα εντυπωσιακό «6 στα 6» απέναντι στον Χατσάνοφ, ηττήθηκε όμως στην τελευταία αναμέτρησή τους, στο Masters του Μαϊάμι, τον περασμένο Μάρτιο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwof8f6ribkx)

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τον Τσιτσιπά, που προηγήθηκε 3-0 κάνοντας break στο δεύτερο γκέιμ και γυρίζοντας από το 15-40 στο επόμενο, ενώ έχασε και δύο break point για το 4-0. Στον πρώτο πόντο του πέμπτου γκέιμ, ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε άτσαλα και τραυματίστηκε στο δεξί πόδι, αλλά μετά από περίπου πεντάλεπτη διακοπή και τις απαραίτητες φροντίδες του φυσιοθεραπευτή επανήλθε και κράτησε εύκολα το σερβίς του ως το 5-2. Όταν, όμως, έπρεπε να τελειώσει το σετ, ο «Στεφ» έκανε αβίαστα λάθη, έχασε δύο σετ-μπολ και επέτρεψε στον Ζβέρεφ να κάνει το break, να μειώσει σε 5-4 και στη συνέχεια να ισοφαρίσει 5-5 και 6-6. Στο τάι-μπρέικ, όμως, ο Τσιτσιπάς βρήκε εξαιρετικά σερβίς (τρεις άσους και άλλο ένα που δεν μπόρεσε να επιστρέψει ο Γερμανός), πήρε και τρεις πόντους στο σερβίς του αντιπάλου του και το κέρδισε με 7-2, κατακτώντας το πρώτο σετ.

Με την ψυχολογία ξανά υπέρ του, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με break το δεύτερο σετ και από εκεί και πέρα προσπάθησε να κρατήσει το σερβίς του για να «κλείσει» το ματς. Στο 8ο γκέιμ βρέθηκε πίσω 0-30, αλλά βγήκε από τη δύσκολη θέση με συνεχόμενα εξαιρετικά σερβίς (δύο άσοι), ενώ στο 5-3 έχασε δύο ματς-μπολ, με τον Ζβέρεφ να κάνει με άσο το 5-4. Με το ματς «στην κόψη του ξυραφιού», ο «Στεφ» βρήκε πάλι δύο μεγάλα σερβίς και, με βολέ και άσο, «έγραψε» το 6-4 και πανηγύρισε τη νίκη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwognn7gqlfl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ