Αθλητισμος

Σε απεργία πείνας η μητέρα του Λούις Ρουμπιάλες - Κλείστηκε σε εκκλησία

Διαμαρτύρεται για το «αιμοδιψές κυνήγι» του γιου της μετά το ανάρμοστο φιλί

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λούις Ρουμπιάλες: Kλείστηκε σε εκκλησία και ξεκίνησε απεργία πείνας η μητέρα του επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου - Νέο επεισόδιο στο σκάνδαλο.
Το μη συναινετικό φιλί προς την Τζένι Χερμόσο (αριστερά) και της κατά την τελετή απονομής μεταλλίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις © EPA/Dan Himbrechts

Λούις Ρουμπιάλες: Kλείστηκε σε εκκλησία και ξεκίνησε απεργία πείνας η μητέρα του επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου - Νέο επεισόδιο στο σκάνδαλο

Η μητέρα του πανταχόθεν βαλλόμενου επικεφαλής του ισπανικού ποδοσφαίρου Λούις Ρουμπιάλες, φέρεται να κλείστηκε σε μια εκκλησία στη νότια Ισπανία και δήλωσε ότι βρίσκεται σε απεργία πείνας για αυτό που περιέγραψε ως «απάνθρωπο και αιμοδιψές κυνήγι» του γιου της.

Η απόφαση της Άνχελες Μπέχαρ να κλειδωθεί σε μια εκκλησία του 19ου αιώνα είναι η τελευταία ανατροπή σε ένα σίριαλ που έχει καθηλώσει την Ισπανία εδώ και μέρες, αφού ο 46χρονος γιος της άρπαξε από το κεφάλι την Ισπανίδα επιθετικό Τζένι Χερμόσο και της έδωσε ένα φιλί στα χείλη κατά την τελετή απονομής μεταλλίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Καθώς το βίντεο του φιλιού προκάλεσε σάλο σε όλη την Ισπανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ο Ρουμπιάλες υποσχέθηκε να παραμείνει επικεφαλής της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το Σάββατο η FIFA ανακοίνωσε ότι τον έπαυσε προσωρινά για 90 ημέρες, διατάσσοντας τον ίδιο και την ομοσπονδία να απόσχουν από την επαφή με τη Χερμόσο και τους οικείους της.

Τη Δευτέρα, το πρακτορείο ειδήσεων Efe ανέφερε ότι η μητέρα του Ρουμπιάλες είχε κλειστεί στην εκκλησία Divina Pastora στην πόλη Μοτρίλ, αποφασίζοντας να παραμείνει εκεί με την αδερφή της μετά την αποχώρηση του ιερέα της ενορίας.

Η Μπέχαρ είπε ότι σχεδίαζε να μείνει στην εκκλησία «επ' αόριστον, μέρα και νύχτα», προσθέτοντας ότι είχε κηρύξει απεργία πείνας μέχρι να βρεθεί λύση σε αυτό που περιέγραψε ως «αδικαιολόγητο, απάνθρωπο και αιμοδιψές κυνήγι» του γιου της.

Λούις Ρουμπιάλες: Kλείστηκε σε εκκλησία και ξεκίνησε απεργία πείνας η μητέρα του επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου - Νέο επεισόδιο στο σκάνδαλο.
Το μη συναινετικό φιλί προς την Τζένι Χερμόσο (αριστερά) και της κατά την τελετή απονομής μεταλλίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις © EPA/Dan Himbrechts

Εμμένει στη θέση του και καταγγέλλει τον «ψευδοφεμινισμό» ο Λούις Ρουμπιάλες

Σε μια παθιασμένη ομιλία του την Παρασκευή στην έκτακτη γενική συνέλευση της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο 46χρονος Ρουμπιάλες επανέλαβε ότι δεν θα εξαναγκαζόταν να αποχωρήσει από τον ρόλο του, από αυτό που ένιωθε ότι ήταν κυνήγι μαγισσών. «Δεν θα παραιτηθώ», επανέλαβε πέντε φορές υπό χειροκροτήματα. «Θα το παλέψω μέχρι το τέλος».

Χαρακτήρισε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ως «κοινωνική δολοφονία» προσθέτοντας, «Προσπαθούν να με σκοτώσουν». Ο Ρουμπιάλες συνέδεσε τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών με αυτό που περιέγραψε ως «ψεύτικο φεμινισμό, μια από τις μάστιγες αυτής της χώρας».

'I will not resign': Rubiales refuses to step down as head of Spanish FA

Η παρατήρηση προκάλεσε χειροκροτήματα από τα μέλη της ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένου του Χόρχε Βίλντα, του αμφιλεγόμενου προπονητή της ισπανικής εθνικής ομάδας γυναικών.

«Ο ψεύτικος φεμινισμός δεν αναζητά δικαιοσύνη ή αλήθεια. Δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ρουμπιάλες.

Το φιλί του Ρουμπιάλες και το έναυσμα του ισπανικού #metoo

Μια ημέρα νωρίτερα, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει εκτενώς τα σχέδια του επικεφαλής του ισπανικού ποδοσφαίρου να παραιτηθεί.

Η αιφνιδιαστική ανατροπή προκάλεσε χειμαρρώδη αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ισπανία, με πολλές νέες εκκλήσεις προς τον Ρουμπιάλες να παραιτηθεί.

«Αυτό που είδαμε σήμερα στη συνέλευση της ομοσπονδίας είναι απαράδεκτο», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γιολάντα Ντίαζ, εν ενεργεία υπουργός Εργασίας και δεύτερη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει και να λάβει επείγοντα μέτρα: η ατιμωρησία των αρσενικών σοβινιστικών ενεργειών έχει τελειώσει. Ο Ρουμπιάλες δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή τη θέση».

Η αναπληρώτρια υπουργός Ισότητας της χώρας, Ιρένε Μοντέρο, η οποία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα περιέγραψε το φιλί ως «μορφή σεξουαλικής βίας», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρουμπιάλες «επιδιώκει την ατιμωρησία».

Δεδομένης της άρνησής του να παραιτηθεί, ο εισαγγελέας της Ισπανίας και το Εθνικό Αθλητικό Συμβούλιο θα αναλάβουν δράση, πρόσθεσε. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, Τζένι Χερμόζο δεν είσαι μόνη».

Οι αντιδράσεις ξεχύθηκαν και από την ποδοσφαιρική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Αυτό είναι απαράδεκτο», έγραψε η Αλέξια Πουτέγιας, νικήτρια της Χρυσής Μπάλας και συμπαίκτρια της Χερμόζο στα social media, προσθέτοντας: «Είμαι μαζί σου Τζένι Χερμόζο».

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ