Life in Athens

Θέατρο Λυκαβηττού: Ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά από 15 χρόνια σιωπής

Στις 15 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου - Αναλυτικό πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει τη νέα εποχή του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού με συναυλία - ορόσημο του Σταύρου Ξαρχάκου - Το σχέδιο ανακατασκευής.
Μετά από 15 χρόνια, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του © Eurokinissi

Θέατρο Λυκαβηττού: Εγκαίνια του ιστορικού Θεάτρου μετά από 15 χρόνια σιωπής - 20 βραδιές με σπουδαίους καλλιτέχνες - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ύστερα από 15 χρόνια «σιωπής», ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Αθήνας, το υπαίθριο θέατρο Λυκαβηττού, επιστρέφει στην πόλη πλήρως αναμορφωμένο, ασφαλές και αναβαθμισμένο από τον Δήμο Αθηναίων δίνοντας και πάλι τη δυνατότητα στις Αθηναίες, τους Αθηναίους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να ανέβουν στον εμβληματικό λόφο της πρωτεύουσας.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού που αποτελεί ένα πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεων των κατοίκων της Αθήνας, καθώς υπήρξε για δεκαετίες «οξυγόνο» πολιτισμού και μύησης στα καινούργια ρεύματα μουσικής και θεάτρου, ανοίγει με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει σκοπό να παρουσιάζει κάθε σεζόν μια «βεντάλια» θεαμάτων υψηλής ποιότητας.

Το θέατρο του πιο αγαπημένου λόφου της πόλης περνά πλέον σε νέα εποχή, μετά από τη διεκδίκησή του από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος το ανακατασκεύασε ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, διατηρώντας πάντα ως βάση την ιδέα του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου.

Μαζί με τη συνολική ανάπλαση του λόφου, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού επιστρέφει από τον Δήμο Αθηναίων ασφαλές, και ικανό να μοιραστεί δυνατά συναισθήματα και μοναδικές εμπειρίες για να αναδειχθεί ξανά σε σημείο αναφοράς στον καλλιτεχνικό χάρτη της Αθήνας.

Το ιστορικό Θέατρο του Λυκαβηττού ξαναγεννιέται στις 15 Σεπτεμβρίου
Το ιστορικό Θέατρο του Λυκαβηττού ξαναγεννιέται στις 15 Σεπτεμβρίου © Γραφείο τύπου Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Έφτασε η στιγμή να ανέβουμε ξανά στον αγαπημένο μας λόφο. Ξυπνούν οι μνήμες μας καθώς σε λίγες μέρες το εμβληματικό σύγχρονο υπαίθριο θέατρο της πόλης ανοίγει ξανά τις πόρτες του και μας υποδέχεται, αναμορφωμένο. Η ανακατασκευή του ήταν ένα έργο πολύ απαιτητικό, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές μας.

»Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων δίνει την ευκαιρία στους πιο παλιούς να θυμηθούν τις μοναδικές νύχτες που έζησαν στο θέατρο του Λυκαβηττού και στους πιο νέους να χτίσουν τις δικές τους αναμνήσεις και εμπειρίες, στο πιο "μαγικό μπαλκόνι" της Αθήνας».

Λυκαβηττός Ξανά. Το ιστορικό θέατρο ζωντανεύει 15 χρόνια μετά, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην πολιτιστική ζωή της...

Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Monday, August 28, 2023

Το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού

Το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού με πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής εμπνέεται από την πανοραμική θέα της κορυφής του λόφου που επιτρέπει στο βλέμμα να φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή του θεάτρου, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει –ύστερα από 45 ολόκληρα χρόνια– μια ανθολογία του ανεκτίμητου έργου του στην πρώτη μεγάλη «Γιορτή στον Λυκαβηττό»! Στο αφιέρωμα του Δήμου Αθηναίων για τον μεγάλο συνθέτη συμμετέχουν οι Μανώλης Μητσιάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης, καθώς και ακόμη 12 σπουδαίοι μουσικοί.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού © Γραφείο τύπου Δήμου Αθηναίων

Με αναμνήσεις από τις θρυλικές συναυλίες τους στο Θέατρο Λυκαβηττού, οι Πυξ Λαξ ανεβαίνουν στον λόφο που πάντα τους ταίριαζε το Σάββατο 16 και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, για δύο βραδιές γεμάτες διαχρονικές επιτυχίες και, φυσικά, πολλές δόσεις νοσταλγίας.

Οι Πυξ Λαξ στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Οι Πυξ Λαξ στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού © Γραφείο τύπου Δήμου Αθηναίων

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η επιτυχημένη περιοδεία του Κωνσταντίνου Αργυρού «Elpida Tour» σε Ελλάδα και Κύπρο κορυφώνεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, όπου ο δημοφιλής τραγουδιστής θα βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στη μαγευτικότερη θέα της «Αθήνας του», μαζί με τους Ανδρομάχη, Playmen, Klavdia και Rack.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού © Γραφείο τύπου Δήμου Αθηναίων

Ιδρυτικό μέλος του μουσικού διδύμου των 2Cellos, ο βιρτουόζος και ανατρεπτικός τσελίστας Hauser, επισκέπτεται για δύο βραδιές, την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο «Rebel with a Cello», έχοντας στη μουσική του φαρέτρα ένα πολυμορφικό, απροσδόκητο ρεπερτόριο που εκπλήσσει.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ο Hauser
Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ο Hauser

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από την έναρξη της μεγάλης τους ευρωπαϊκής περιοδείας, οι Villagers of Ioannina City ολοκληρώνουν τον κύκλο συναυλιών τους γύρω από την «εποχή του Υδροχόου» στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, με πολλούς καλεσμένους επί σκηνής.

Oι Villagers of Ioannina City
Oι Villagers of Ioannina City © Γραφείο τύπου Δήμου Αθηναίων

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου το «παιδί της νύχτας» Γιώργος Μαζωνάκης γιορτάζει στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού τα «Ντέρτι thirty» του, αλλιώς τα 30 χρόνια παρουσίας του στη δισκογραφία, με μια μεγάλη συναυλία.

O Γιώργος Μαζωνάκης στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
O Γιώργος Μαζωνάκης στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού © Γραφείο τύπου Δήμου Αθηναίων

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ακολουθεί ο Γιάννης Πλούταρχος, ένας από τους πιο σημαντικούς λαϊκούς ερμηνευτές της γενιάς του, για μια μοναδική λαϊκή βραδιά με τον Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ο Γιάννης Πλούταρχος με το Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα
Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ο Γιάννης Πλούταρχος με το Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα © Γραφείο τύπου Δήμου Αθηναίων

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ο Λουκιανός Κηλαηδόνης «συναντιέται» ξανά με το αγαπημένο του θέατρο, σε ένα μοναδικό μουσικό θέαμα-αφιέρωμα από τον Δήμο Αθηναίων με τίτλο «Σ' ευχαριστώ Λουκιανέ», με τη συμμετοχή των Θέμη Ανδρεάδη, Σπύρου Γραμμένου, Δώρου Δημοσθένους, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Μαρία Κηλαηδόνη, Νάντια Κοντογεώργη, Πάνου Μουζουράκη, Πέννυ Μπαλτατζή, Γιάννη Μπέζου, Αλέξανδρου Μπουρδούμη, Μανώλη Φάμελλου.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού μουσικό αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη
Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού μουσικό αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη © Γραφείο τύπου Δήμου Αθηναίων

Την επόμενη βραδιά, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει στην κορυφή του λόφου, στο σκηνικό των σημαντικότερων συναυλιών της 24χρονης μουσικής του πορείας, για να μας ταξιδέψει ξανά με τις μοναδικές του ερμηνείες και τις αξεπέραστες επιτυχίες του.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης
Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Επιστροφή στον Λυκαβηττό ετοιμάζει και ο Γιάννης Χαρούλης, ο οποίος δίνει στο κοινό διπλό ραντεβού την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Μαζί με τη μουσική του παρέα θα κλείσει την καλοκαιρινή του περιοδεία στην Ελλάδα με δύο συναυλίες ορόσημο στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, τραγουδώντας παλιά αγαπημένα, αλλά και νεότερα τραγούδια και γεφυρώνοντας τόσο το «χθες» με το «σήμερα» όσο και την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ο Γιάννης Χαρούλης
Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ο Γιάννης Χαρούλης

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου οι Melisses, με special guest την Αναστασία, στήνουν το ιδανικό closing summer party της περιοδείας «Melisses για πάντα» στη μουσική κορυφή της Αθήνας, γεμίζοντάς την με την αστείρευτη ενέργειά τους.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού οι Melisses
Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού οι Melisses

Το «Κάψε το Σενάριο» κλείνει «10 χρόνια αποτυχίες» και οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος το γιορτάζουν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου με ένα καταιγιστικό comedy show – κλασικά χωρίς σενάριο και πρόβες, αλλά με μπόλικη διάδραση και αυτοσχεδιασμό.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού το «Κάψε το Σενάριο»
Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού το «Κάψε το Σενάριο»

Η Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα ακολουθούν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου πάνω «Σ' ένα κύμα του Νότου» για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι σε παραδοσιακά, έντεχνα, ρεμπέτικα και σύγχρονα τραγούδια, αλλά και λαϊκά με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού η Δήμητρα Γαλάνη και Μάρθα Φριντζήλα
Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού η Δήμητρα Γαλάνη και Μάρθα Φριντζήλα

Το φινάλε της πρώτης σεζόν της νέας εποχής του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού έρχεται το Σάββατο 14 Οκτωβρίου με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, όπου ο Beats Pliz θα παρουσιάσει για πρώτη φορά live τον δίσκο του, «Arte Povera». Ζωντανή ορχήστρα, beatmaking, θεατρικά σκηνικά, video art και rap performances από μερικούς από τους δημοφιλέστερους rap artists στην Ελλάδα ενώνονται πρωτοποριακά σε μία ζωντανή επίδειξη του πώς ο πλούτος της συμφωνικής μουσικής μπορεί να συνδυαστεί με την ωμή ενέργεια και την πηγαία ευθύτητα της ραπ.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 15.09 «Γιορτή στον Λυκαβηττό» | Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο

Σάββατο 16 & Πέμπτη 21.09 Πυξ Λαξ

Κυριακή 17.09 Κωνσταντίνος Αργυρός «Elpida Tour»

Τρίτη 19 & Τετάρτη 20.09 Hauser: «Rebel With A Cello»

Παρασκευή 22.09 Villagers of Ioannina City

Σάββατο 23.09 Γιώργος Μαζωνάκης «Ντέρτι thirty»

Κυριακή 24.09 Γιάννης Πλούταρχος

Δευτέρα 25.09 «Σ' ευχαριστώ Λουκιανέ» | Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Τρίτη 26.09 Μιχάλης Χατζηγιάννης

Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29.09 Γιάννης Χαρούλης

Τρίτη 03.10 Melisses «Melisses για πάντα»

Σάββατο 07.10 Κάψε το Σενάριο: «10 χρόνια αποτυχίες»

Δευτέρα 09.10 Δήμητρα Γαλάνη - Μάρθα Φριντζήλα: «Σ' ένα κύμα του Νότου»

Σάββατο 14.10 Arte Povera: Παρουσίαση δίσκου

Φωτογραφίες των καλλιτεχνών μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο:

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1zxr-m99RENzftPQruK4EIfynBUZAgb8i

Το πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί ή/και να τροποποιηθεί.

Ο Δήμος Αθηναίων, παράλληλα με τη συνολική ανάπλαση του λόφου του Λυκαβηττού, μας προσκαλεί να επισκεφθούμε ξανά το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού δίνοντας προτεραιότητα στο περιβάλλον του Λόφου.

Με σεβασμό στην περιοχή και τους κατοίκους της, η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί.

Η νέα εποχή του θεάτρου ας ξεκινήσει με έναν όμορφο περίπατο στο πράσινο του αγαπημένου μας λόφου.

Φορέας διαχείρισης: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Περισσότερες πληροφορίες: www.cultureisathens.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.