Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Ανάγκασαν φιλάθλους της Ουαλίας να βγάλουν τα καπέλα ουράνιου τόξου (βίντεο)

Διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στο γήπεδο για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οπαδοί της Ουαλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ αποθεώνουν τον Γκάρεθ Μπέιλ μετά την ισοπαλία με τις ΗΠΑ
Οπαδοί της Ουαλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ αποθεώνουν τον Γκάρεθ Μπέιλ μετά την ισοπαλία με τις ΗΠΑ © EPA/Rolex dela Pena

Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ - Τα καπέλα ουράνιου τόξου και η απαγόρευση εισόδου σε φιλάθλους της Ουαλίας

Στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά των δυνάμεων ασφαλείας σε θέματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν έχουν τέλος.

Βίντεο δείχνει φιλάθλους της Ουαλίας πριν από το παιχνίδι με τις ΗΠΑ να αναγκάζονται να δώσουν τα καπέλα ουράνιου τόξου που φορούσαν, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο.

Στο Κατάρ η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι και 3 έτη. Η πρώην διεθνής στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Ουαλίας, Λόρα ΜακΑλιαστερ, η οποία είναι πλέον καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, έγραψε στο Twitter:

«Λοιπόν, παρά τα ωραία λόγια από το @FIFAWorldCup πριν από την εκδήλωση, τα καπέλα @Cymru rainbow bucket κατασχέθηκαν στο γήπεδο, συμπεριλαμβανομένου του δικού μου».

Και πρόσθεσε: «Είχα μια συζήτηση σχετικά με αυτό με την ασφάλεια του γηπέδου. Έχουμε αποδείξεις σε βίντεο. Αυτό το #WorldCup2022 γίνεται όλο και... καλύτερο, αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας».

Τα καπέλα ουράνιου τόξου είναι πολύ δημοφιλή στους οπαδούς της Ουαλίας, οι οποίοι τα φορούν τα τελευταία χρόνια σε διεθνείς αγώνες και τουρνουά, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη στήριξή τους στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

World Cup | Former Wales captain told to remove rainbow hat before USA match by security

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ αποκαλύφθηκε πως γκέι Καταριανοί κακοποιήθηκαν σωματικά και στη συνέχεια στρατολογήθηκαν ως «πράκτορες», προκειμένου να εντοπίσουν μέλη της LGBTQ κοινότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ