Τεχνολογια - Επιστημη

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Το υπέροχο timelapse βίντεο για τα 180 χρόνια από τη δημιουργία του

Το αρχαιότερο ερευνητικό κέντρο του νεότερου ελληνικού κράτους γιορτάζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη δημοσιότητα το εντυπωσιακό timelapse βίντεο που δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών γιορτάζει 180 χρόνια από την ίδρυσή του με ένα ξεχωριστό βίντεο © screen shot

Στη δημοσιότητα το εντυπωσιακό timelapse βίντεο που δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συμπληρώνουν δύο αιώνες επιστημονικής προσφοράς «τα μάτια της Ελλάδας» στον κόσμο και το σύμπαν.

Με αφορμή τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο αφιερωμένο στην πορεία και τις προοπτικές του αρχαιότερου ερευνητικού κέντρου του νεότερου ελληνικού κράτους.

Από την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στο λόφο Νυμφών το 1842 έως και σήμερα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και δέσμευση ανιδιοτελούς προσφοράς προς τη κοινωνία.

Σε ένα βίντεο που περνά από τις εγκαταστάσεις του στο Θησείο, την Πεντέλη, το Κρυονέρι Κορινθίας, τον Χέλμο και τα Αντικύθηρα, τα πλάνα του επετειακού φιλμ αποτυπώνουν ένα Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο αφουγκράζεται το εσωτερικό της Γης, μελετά και προστατεύει το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα και είναι «τα μάτια της Ελλάδας στον κόσμο και το σύμπαν».

Στη δημοσιότητα το εντυπωσιακό timelapse βίντεο που δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Από την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στο λόφο Νυμφών το 1842 έως και σήμερα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία © screen shot

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Συμπληρώνει 180 χρόνια το πρώτο Ερευνητικό Κέντρο στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το πρώτο ερευνητικό κέντρο της νεότερης Ελλάδας, λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1842 προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην επιστήμη και την κοινωνία.

Ο δημόσιος χαρακτήρας του υφίσταται ήδη από το 1846, έτος πρώτης λειτουργίας του στο Λόφο των Νυμφών στο Θησείο, ενώ η πορεία του είναι συνυφασμένη με την ίδια την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Η πορεία του Κέντρου σηματοδοτείται από φωτισμένους και καταξιωμένους επιστήμονες που μεταλαμπάδευσαν στην Ελλάδα την επιστημονική μεθοδολογία και άνοιξαν τον δρόμο προς τη γνώση.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διαδραματίζει σήμερα σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και ερευνητικές τάσεις στην Αστρονομία, Αστροφυσική, τις εφαρμογές του Διαστήματος, το Περιβάλλον, την Ενέργεια και τη Μετεωρολογία, τη Σεισμολογία και τη Γεωδυναμική, σε Ευρωπαϊκό́ και διεθνές επίπεδο.

Υλοποιεί μεγάλα ερευνητικά́ προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από́ την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, την Ευρωπαϊκή́ Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και άλλους διεθνείς οργανισμούς, συνεισφέροντας στην προαγωγή της έρευνας, την επιστημονική εξέλιξη και την και στην προσέλκυση και απασχόληση νέων ταλαντούχων ερευνητών και επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.