Αθλητισμος

Έρλινγκ Χάαλαντ: Μυστικά ποιοτικού ύπνου από το Νορβηγικό «θηρίο» των γηπέδων

Ο επιθετικός που σπάει όλα τα ρεκόρ κοιμάται με πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Νορβηγός επιθετικός που προκαλεί αίσθηση με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι ακολουθεί απαράβατους κανόνες στον ύπνο.
Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ έχει τελειοποιήσει τις τεχνικές του ως προς τον ποιοτικό ύπνο © EPA/Peter Powell

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Νορβηγός επιθετικός που προκαλεί αίσθηση με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι ακολουθεί απαράβατους κανόνες στον ύπνο.

Οι αμυντικοί της Premier League δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο να πιαστούν στον ύπνο όταν αγωνίζονται ενάντια στον Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σίγουρα έχει τελειοποιήσει τις δικές του συνήθειες όταν κοιμάται το βράδυ.

Με 17 γκολ σε 11 αγωνιστικές, ο Νορβηγός σούπερ σταρ της Premier League είναι πιθανό να ξεπεράσει το ρεκόρ του Μοχάμεντ Σαλάχ για τα περισσότερα τέρματα σε μια σεζόν από τα τέλη Φεβρουαρίου  -αρκεί να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό του.

Τα δύο γκολ του κόντρα στην Μπράιτον το περασμένο  Σαββατοκύριακο μόλις έξι πίσω από το σύνολο του πρώτου σκόρερ της περασμένης σεζόν, που μοιράζονται οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σον Χεούνγκ-μιν.

Ενώ η διατροφή του σούπερ 22χρονου έχει συζητηθεί επισταμένα στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθούν τα μυστικά της απόδοσής του, τώρα έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες για το πώς προετοιμάζεται για να παίξει, και όλα αφορούν το εξαιρετικά συγκεκριμένο μοτίβο ύπνου του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Χάαλαντ έχει εμμονή με τον ύπνο και φροντίζει να προετοιμάζει τον εαυτό του στο τέλειο περιβάλλον για τις στιγμές της ανάπαυσης.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι φορά γυαλιά με πορτοκαλί - μπλε σκίαση μερικές ώρες πριν πάει για ύπνο, με τις προδιαγραφές που είναι γνωστό ότι ελαττώνουν την επίδραση τα φωτισμών υψηλής έντασης.

Ο φορ του Γκουαρντιόλα παρακολουθεί επίσης την καθημερινή ποιότητα του ύπνου του χρησιμοποιώντας ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι της εταιρίας Oura, το οποίο μετρά την ποιότητα του ύπνου, τη θερμοκρασία και τον καρδιακό ρυθμό.

Εκτός από όλα αυτά τα πολύ συγκεκριμένα και επιστημονικά ενδεδειγμένα μέρη της προετοιμασίας του για ύπνο, ο πρώην παίκτης της Μόλντε και της Ντόρτμουντ φροντίζει επίσης να κοιμάται μεταξύ 22:00 και 22:30 τα περισσότερα βράδια.

Του κανόνα αυτού εξαιρούνται φυσικά οι νύχτες κατά τις οποίες αγωνίζεται στο Champions League ή την Premier League.

Όσο για το πρωινό του ξύπνημα; Δεν είναι μόνο ο ύπνος του που επηρεάζεται από την επιθυμία να διακριθεί στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της Ευρώπης, αλλά ακόμη και η ώρα αφύπνισης: Και αυτό γιατί ο περίφημος ύμνος του Champions League είναι το ringtone που τον κάνει να σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε μέρα.

(Με πληροφορίες από το TalkSport και τη Daily Mail)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY