Αθλητισμος

Η Σάκκαρη νίκησε και πέρασε στα ημιτελικά του WTA Finals

Θα αντιμετωπίσει την Κοντεβέιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σάκκαρη: Νίκησε την Αρίνα Σαμπαλένκα, πέρασε στα ημιτελικά του WTA Finals
Η Μαρία Σάκκαρη © EPA

Η Μαρία Σάκκαρη τα κατάφερε και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που θα παίξει στα ημιτελικά του WTA Finals, μετά τη νίκη της με 2-1 σετ επί της Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 2-1 σετ (7-6 (1), 6-7 (6), 6-3) της Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο2 στον κόσμο) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του WTA Finals, όπου την περιμένει η Άνετ Κοντεβέιτ (Νο8 στον κόσμο). 

Η Σάκκαρη ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι, κάνοντας break με το "καλημέρα" στο σερβίς της Σαμπαλένκα, η οποία όμως απάντησε με δικό της break στο δεύτερο game για το 1-1. Ακολούθως η Λευκορωσίδα έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και ξέφυγε με 5-3, δείχνοντας να ελέγχει το ματς. Η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε εξαιρετικό τένις και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ισοφαρίζοντας σε 5-5 και 6-6 αμέσως μετά. Το πρώτο σετ οδηγήθηκε έτσι σε tie-break. Εκεί, η Σάκκαρη έχασε τον πρώτο πόντο αλλά έκτοτε κυριάρχησε, πήρε εφτά σερί πόντους και το κατέκτησε με 7-1, κάνοντας το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να κρατούν το σερβίς τους στα πρώτα 6 game. Στο tie break, η Σαμπαλένκα αποδείχθηκε πιο συγκεντρωμένη και το κατέκτησε με 8-6, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 1-1 και να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ το οποίο κατέκτησε η Σάκκαρη με ανατροπή από 1-3. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ