Αθλητισμος

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ώρα να δείξω τι μπορώ απέναντι σε Τζόκοβιτς»

Ο #tsitsifast παίζει στον μεγάλο τελικό του Roland Garros στο Παρίσι

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπαίνει αποφασισμένος στον τελικό του Roland Garros, δηλώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να δείξω τι είμαι ικανός να κάνω απέναντι στον Τζόκοβιτς».

Στον τελικό του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος να βάλει δύσκολα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, με στόχο να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.

Ο μεγάλος τελικός του Roland Garros ανάμεσα σε Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς είναι προγραμματισμένος στις 16.00 σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου 2021.

Σε δηλώσεις του πριν από τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, μέχρι την επόμενη, ο «Στεφ» έστειλε μήνυμα ότι είναι πνευματικά και σωματικά έτοιμος να ανταποκριθεί στην υπέρτατη πρόκληση με διακύβευμα το τρόπαιο που περιμένει τον νικητή να το σηκώσει ψηλά στον ουρανό του Παρισιού.

Μεταξύ άλλων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να παραμείνει συγκεντρωμένος, εκτιμώντας ότι έχει έρθει η ώρα να δείξει στο κορτ τι μπορεί να κάνει απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις.

Σημειώνεται ότι με την τεράστια πρόκρισή του στον τελικό του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος φιναλίστ σε Grand Slam, από το 2010 και μετά. Εκείνη τη χρονιά ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ είχε γράψει ιστορία, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open. Παράλληλα, ο «Στεφ» έγινε και ο νεότερος που προκρίνεται στον τελικό του Roland Garros, μετά τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος το 2008 είχε φθάσει στην τελική δυάδα του Γαλλικού Όπεν, σε ηλικία 22 ετών.

Στέφανος Τσιτσιπάς για τη μάχη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros: «Δεν παραιτούμαι εύκολα» 

«Είμαι άνθρωπος που παλεύω. Δεν παραιτούμαι εύκολα. Στον ημιτελικό πιστεύω ότι έκανα κάποια πράγματα σωστά που λειτούργησαν υπέρ μου. Προσπαθούσα συνεχώς να δίνω κουράγιο στον εαυτό μου και να έχω θετική σκέψη. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να συγκεντρωθώ» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν γνώριζα σε ποια ηλικία θα μπορούσε να έρθει κάτι τέτοιο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για τον εαυτό μου. Θεωρώ ότι έχω δείξει πειθαρχία και συνέπεια μέχρι τώρα και ότι έχω παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση».

«Ήρθε η ώρα να πάρω τις ευκαιρίες μου. Ήρθε η ώρα να δείξω τι είμαι ικανός να κάνω απέναντι στον Τζόκοβιτς. Ανυπομονώ να αφήσω ολόκληρο το σώμα μου μέσα στο court» κατέληξε.

Όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνάντησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Η προϊστορία στα μεταξύ τους παιχνίδια

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι κάτοχος 18 Grand Slam στην καριέρα του και νίκησε στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν τον Ράφα Ναδάλ. Με πολλούς να κάνουν λόγο για «αποκαθήλωση» του Ναδάλ στο έδαφός του (σ.σ. ο Ισπανός έχει σηκώσει 13 φορές την κούπα στο Παρίσι), ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει βάλει πλώρη για το 19ο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Σέρβος τενίστας, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, στοχεύει να «πιάσει» στη λίστα τους Ναδάλ και Φέντερερ (σ.σ. έχουν από 20), ζευγαρώνοντας τις κούπες στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει μία φορά το Roland Garros, 9 το Australian Open, 5 το Γουίμπλεντον (Wimbledon) και 3 το US Open. Τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μελβούρνη ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο απόλυτος «άρχοντας», νικώντας με 3-0 σετ τον Μεντβέντεφ.

Στον τελικό του Roland Garros ο 34χρονος τενίστας αντιμετωπίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο «Philippe Cartier», κυνηγώντας το 19ο Grand Slam. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι τους διασταυρώνονται. Συνολικά, ο «Τsitsifast» έχει αναμετρηθεί 7 φορές στο παρελθόν με τον «Νόλε», μετρώντας δύο νίκες και πέντε ήττες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του - Αντίπαλός του ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς των 18 Grand Slam © EPA/YOAN VALAT

Η πιο πρόσφατη ήταν τον περασμένο Μάιο στη Ρώμη όταν ο μέγας Στέφανος Τσιτσιπάς «στρίμωξε» τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο χώμα και χρειάστηκε η βροχή για να διακόψει την ξέφρενη πορεία του. Την επόμενη ημέρα μετά τη διακοπή, και το momentum της αναμέτρησης να έχει αλλάξει υπέρ του Σέρβου, ο «Στεφ» γνώρισε την ήττα από τον Τζόκοβιτς σε δραματικό αγώνα (2-1 σετ).

Η τιτανομαχία Τσιτσιπά - Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Roland Garros

Υπενθυμίζεται ότι τρεις φορές στο παρελθόν ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής του τένις ήταν ένα βήμα πριν βρεθεί μπροστά στην πηγή: Να διεκδικήσει σε τελικό ένα Grand Slam.

Είχε αγωνιστεί σε τρεις ημιτελικούς (Australian Open, Roland Garros και Wimbledon), φεύγοντας με σκυμμένο κεφάλι. Το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη (και προσεχώς Νο4, καθώς με βάση τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει, αφήνει πίσω του τον Ντόμινικ Τιμ) έχει σημειώσει back to back συμμετοχή στους «4» του Γαλλικού Όπεν.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κυνηγά απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros το 19ο Grand Slam της καριέρας του © EPA/IAN LANGSDON

To 2020 μπορεί στον τελικό του Roland Garros να πήγε ο Τζόκοβιτς, νικώντας τον Τσιτσιπά, όμως ο αγώνας στα ημιτελικά ήταν εκπληκτικός και έφθασε σε διάρκεια σχεδόν τις 4 ώρες. Ο «Στεφ» έπαιξε στα ίσα τον «Νόλε» αλλά ηττήθηκε με 3-2 σετ (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1). Βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, έβγαλε αντίδραση, έφερε το ματς στα ίσα αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις