Αθλητισμος

Στέφανος Τσιτσιπάς για ήττα στον τελικό Roland Garros: Τι δήλωσε

Υπόκλιση Τζόκοβιτς στον Έλληνα πρωταθλητή

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκινημένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ήττα στον τελικό του Roland Garros, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να του βγάζει το «καπέλο».

Εμφανώς καταβεβλημένος από την απίστευτη προσπάθειά του στον τελικό του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στις πρώτες του δηλώσεις δεν έκρυψε τη χαρά του για τη διαδρομή του στο Γαλλικό Όπεν.

Έχοντας ξεσπάσει σε κλάματα μετά το τέλος του αγώνα που έβαλε τέλος στο όνειρό του να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε ενώπιον του κοινού στο γήπεδο Philippe Cartier και εμφανώς συγκινημένος, περιέγραψε τα συναισθήματά του.

«Πρώτη φορά έπαιξα σε έναν τέτοιο τελικό και είμαι πολύ χαρούμενος με τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μας έχει δείξει πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι και πρέπει να τονίσω πως εμπνέομαι από εκείνον. Θα ήμουν ευγνώμων να πετύχω έστω τα μισά από όσα έχει πετύχει εκείνος» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο ο Νόβακ, αλλά και η ομάδα του που τον έχουν βοηθήσει να φτάσει ως εκεί. Ηταν μια μεγάλη εβδομάδα εδώ, στο Παρίσι και ένιωσα πολύ ωραία συναισθήματα με τον κόσμο και την ομάδα στο πλάι μου.

© EPA/YOAN VALAT

» Με βοήθησαν να πετύχω τους στόχους και τα όνειρά μου. Ηταν δύο υπέροχες εβδομάδες για εμένα και ελπίζω να επιστρέψω και να τα πάω καλά και πάλι την επόμενη σεζόν».

Υπόκλιση Νόβακ Τζόκοβιτς στον Στέφανο Τσιτσιπά: Θα κατακτήσει Grand Slam

Από τη μεριά του ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα, μετά τη νίκη του στον τελικό του Roland Garros στο Παρίσι, που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του 19ου Grand Slam της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, μετά την απονομή, ο «Νόλε», No1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις δήλωσε: «Καταλαβαίνω πως νιώθει μετά από έναν χαμένο τελικό ενός Γκραν Σλαμ ο Στέφανος. Είναι τα παιχνίδια που μαθαίνεις περισσότερα από κάθε άλλο. Θα βγει πολύ πιο δυνατός από αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει πολλά Γκραν Σλαμ στη καριέρα του. Συγχαρητήρια σε εκείνον και την ομάδα του».

© EPA/IAN LANGSDON

Μάλιστα στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τους Σέρβους συμπατριώτες του που τον στηρίζουν, αποθέωσε και τα «αδέλφια» του, όπως είπε, τους Ελληνες, με τους οποίους έχει μια μοναδική σχέση και τους εκτιμά πολύ.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς σε μια τιτανομαχία - διαφήμιση του τένις: Οι καλύτερες φάσεις

Παρά το ιδανικό ξεκίνημα, όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να συνδυάσει τον πρώτο τελικό Grand Slam στην καριέρα του με τον τίτλο του Roland Garros.

Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον έκτο τελικό του στο Γαλλικό Όπεν, αντέδρασε και πήρε τα επόμενα τρία σετ. Τελικό σκορ 6-3 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4). Με τη νίκη του αυτή ο «Νόλε» έφθασε τα 19 Grand Slam και θέλει ένα ακόμη για να πιάσει Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

Στο αγωνιστικό μέρος, με τη γνωστή επιθετική τακτική του, με άσσους, αλλά και με εξαιρετικές άμυνες αυτήν τη φορά, ο Τσιτσιπάς έδειξε ψυχικά αποθέματα στο τέλος του πρώτου σετ, όταν από το 6-5 υπέρ του Τζόκοβιτς με σετ πόιντ (6-7) έκανε το 1-0 μετά από 68 λεπτά αγώνα. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο 2ο σετ, επηρεάζοντας το μυαλό του Σέρβου (2-6) που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο μπαρουτοκαπνισμένος «Νόλε» βρήκε τρόπο να διαχειριστεί την πίεση, ανέβασε την απόδοσή του και μείωσε σε 1-2 με 6-3. Ακόμη πιο εύκολα έφτασε στην ισοφάριση (2-2) και όλα κρίθηκαν στο 5ο και τελευταίο σετ.

Το Νο 1 του κόσμου προηγήθηκε με 3-1, ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2 και 4-3, αλλά αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να ισοφαρίσει, από δικά του λάθη επέτρεψε στον Τζόκοβιτς να προσπεράσει με 5-3. Αντέδρασε πάντως, κάνοντας το 5-4 ο "Τsitsifast". Στο τελευταίο γκέιμ, o Τσιτσιπάς πάλεψε, αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις