Αθλητισμος

Η ΟΥΕΦΑ σε σύγχυση εν μέσω κορωνοϊού

Μια πρόταση που συζητήθηκε και μπλέκει (ακόμα περισσότερο) την κατάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΟΥΕΦΑ: Πότε και πώς θα ξεκινήσει εκ νέου η αγωνιστική δράση μετά τον κορωνοϊό;
ΟΥΕΦΑ: Πότε και πώς θα ξεκινήσει εκ νέου η αγωνιστική δράση μετά τον κορωνοϊό;/© Pixabay

Κορωνοϊός: Η αλλόκοτη πρόταση που εξετάζει η ΟΥΕΦΑ και φέρνει τα πάνω κάτω στον σχεδιασμό των ομάδων.

Τα πάνω κάτω έφερε ο κορωνοϊός στο ποδόσφαιρο, με την ΟΥΕΦΑ να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Όπως είναι γνωστό εδώ και ημέρες, σε περίπτωση που τα πρωταθλήματα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο, είναι σχεδόν σίγουρο πως η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΟΥΕΦΑ έχει προγραμματίσει να τις τελειώσει μέσα στον Αύγουστο, όμως παράλληλα έχει στο «κάδρο» και τη σεζόν 2020-21.

Πώς θα προλάβουν να γίνουν όλα τα προκριματικά της επόμενης σεζόν, οι αγώνες των Εθνικών ομάδων, η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, ώστε να φτάσουμε και στους ομίλους του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ;

Στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Πέμπτης 23 Απριλίου 2020 στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, έπεσε στο τραπέζι και μια πρόταση που η αλήθεια είναι πως μοιάζει αλλόκοτη. Κάποιοι πρότειναν να ξεκινήσει η νέα σεζόν με τα πρώτα προκριματικά στις 28 Ιουλίου. Δηλαδή, έναν μήνα πριν τελειώσει η φετινή χρονιά να αρχίσει η επόμενη.

Πέρα από το έτσι κι αλλιώς... σουρεάλ της υπόθεσης, υπάρχουν και πρακτικά προβλήματα. Αν ο Ολυμπιακός στεφθεί πρωταθλητής στην Ελλάδα θα πρέπει να παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος αγώνας είναι στις 25 ή 26/8, ενώ στις 27 είναι ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ, που δυνητικά μπορεί να συμμετέχει.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τη Γουλβς, που αυτήν τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ έχει κερδίσει μία θέση στον τρίτο γύρο του Γιουρόπα της επόμενης σεζόν. Ανάλογα προβλήματα μπορούν να προκύψουν και με άλλες ομάδες, που ίσως αναγκαστούν να παίζουν ταυτόχρονα σε δύο διοργανώσεις δύο διαφορετικών σεζόν. Κάτι σαν τα παράλληλα σύμπαντα δηλαδή…

Επίσης, άλλο ένα… θεματάκι είναι αυτό με τα συμβόλαια. Αν το πλάνο της ΟΥΕΦΑ προχωρήσει, τα φετινά συμβόλαια θα λήξουν τέλη Αυγούστου. Άρα, οι ομάδες θα ξεκινήσουν τη νέα σεζόν με τα παλιά ρόστερ και θα συνεχίσουν με τα καινούργια...

Το παραπάνω σκηνικό είναι παράλογο και λογικά δεν θα γίνει. Όμως, μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει απορριφθεί. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις 27 Μαϊου 2020 στο επόμενο μεγάλο συμβούλιο της ΟΥΕΦΑ. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ