Αθλητισμος

Η μεγάλη απογοήτευση λέγεται Νόβακ Tζόκοβιτς

Το Νο.1 του παγκόσμιου τένις δήλωσε ότι δεν θα έκανε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
novak-djokovic-coronavirus-embolio.jpg
© Tom Dulat/ Getty Images / Ideal Image

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος παίκτης τένις του πλανήτη, είναι κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και δεν θα έκανε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μεγάλη απογοήτευση και ένα πολύ επικίνδυνο κοινωνικό παράδειγμα αποτελεί από την περασμένη Κυριακή το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο επαγγελματικό τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του εμβολιασμού γενικά, αλλά και κατά του ενδεχόμενου εμβολιασμού του κατά του νέου κορωνοϊού SARS – COV 2, δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι εναντίον των εμβολίων.

«Προσωπικά είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να υποχρεωθώ από κάποιον να κάνω εμβόλιο για να μπορέσω να ταξιδέψω», δήλωσε ο Τζόκοβιτς σε μια ζωντανή συνομιλία στο Facebook με άλλους Σέρβους αθλητές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το forbes.

Ο 32χρονος παίκτης τένις κέρδισε το τουρνουά στο Wimbledon πέρυσι.

Το φετινό πρωτάθλημα Wimbledon, το οποίο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου 2020, ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας για πρώτη φορά μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το U.S. Open είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στα τέλη Αυγούστου.

Η στάση του παγκόσμιου πρωταθλητή για τους εμβολιασμούς αντιμετωπίστηκε με ευρεία έκπληξη στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν είχε σχολιάσει μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας τις απαντήσεις των «φίλων» του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ