- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης επέβαλε την μπασκετική καραντίνα
Ο βετεράνος παίκτης του μπάσκετ Δημήτρης Παπανικολάου θυμάται τις θρυλικές καραντίνες του Γιάννη Ιωαννίδη πριν από κρίσιμα ματς.
Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου θυμάται την αθλητική καραντίνα που τους έβαζε ο προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης στον Ολυμπιακό.
Mόνο όσοι έχουν ζήσει τις «μπασκετικές» καραντίνες του προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη σε Άρη, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, μπορούν να μας πουν τι σημαίνει πραγματική καραντίνα και τι όχι.
Ένας από αυτούς είναι και ο μεγάλος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου που έχει τιμήσει την εθνική ομάδα με την προσφορά του, όπως και τις ομάδες του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, μεταξύ άλλων. Μέσα από μία ανάρτησή του στο Instagram, ο Δημήτρης Παπανικολάου θυμάται τις θρυλικές καραντίνες του Γιάννη Ιωαννίδη πριν από κρίσιμα ματς.
«Δεκαετία 90. Πρώτος μου προπονητής στον Ολυμπιακό ήταν ο Ιωαννίδης. Οι συνθήκες της καλοκαιρινής προετοιμασίας ήταν οι ακόλουθες. Ταξίδι σε 2 βουνά της Ιταλίας. Υπήρχαν μόνο τα ξενοδοχεία και τίποτα άλλο. Στο Τσιόκο άνοιγε μια καγκελόπορτα και έκλεινε πίσω. Μετά έβλεπες μόνο τη γιαγιά σερβιτόρα.
Παραμονή στο εξωτερικό συνολικά 35 ημέρες. Ίντερνετ όχι. Κινητό όχι. εφημερίδες όχι. Τηλεόραση ιταλική χωρίς μεταγλώττιση ή υπότιτλους. Μεσημέρι μακαρόνια σκέτα. Βράδυ φιλέτο στεγνό και για τις 35 ημέρες αυτό ήταν το φαγητό. Τα μίνι μπαρ άδειαζαν κατ εντολή και έμενε μόνο νερό.
Πρωινό ξύπνημα …μαραθώνιο …πριν ξημερώσει και τρέξιμο νηστικοί. Επιστροφή – πρωινό και βάρη. Μεσημεριανή ξεκούραση κοιτώντας το ταβάνι. Απόγευμα 3 ώρες με μπούλιγκ λεκτικό και σωματικό. Τηλέφωνο σταθερό με κάρτα μια φορά τη μέρα στην οικογένεια και στους φίλους το απέφευγα γιατί ήταν διακοπές και ζήλευα.
Υπό βροχή δεν άλλαζε το πρόγραμμα απλά βάζαμε αδιάβροχα τζάκετ. Η εντολή για να πλησιάσουμε τον γιατρό ήταν ότι θα πρέπει να είναι κάτι πολύ σοβαρό. Στην πρώτη συγκέντρωση έλεγε ακόμα και στον γιατρό της εθνικής Στέλιο Μαχαίρα που μπορεί να με επιβεβαιώσει να μην μας δίνει άδεια τραυματισμού ….
Μετά απο χρόνια γιατί τότε δεν πλησιαζόταν να του μιλήσεις μας είπε σας τα έκανα όλα αυτά γιατί μετά κάτω απο οποιαδήποτε δύσκολη συνθήκη που θα ερχόταν θα αντέχατε. Όμως σαν τώρα θυμάμαι και στην επιστροφή από το φινιστρίνι του αεροπλάνου να βλέπω το γαλάζιο της Ελλάδας και ακολουθούσε 1 ημέρα ρεπό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xάλασε το σερί συνεχόμενων νικών
Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η 18χρονη Μαρτίνε Ντάμποργκ από τη Δανία
Η έναρξή της διοργάνωσης θα γίνει στις 11 Ιουνίου και ο τελικός στις 19 Ιουλίου
Ερυθρόλευκος ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο βόλεϊ
«Όχι τώρα που βρήκαμε ρυθμό» - Η επική ατάκα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ
Τι δήλωσε μέλος του Δ.Σ. της τουρκικής ομάδας
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Προτίμησε να δώσει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι των Λέικερς
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντιμετωπίζει προβλήματα διαρροής
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο προπονητής των Μπακς
Τι αναφέρει Αμερικανός ρεπόρτερ
Ακόμα μία άτυχη στιγμή για τον Έλληνα αστέρα
Τα «ελάφια» κέρδισαν αλλά ο Έλληνας αστέρας αποχώρησε τραυματίας
Ο greek freak διανύει τη 13η σεζόν του με τους Μπακς
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.