Αθλητισμος

Ο συγκλονιστικός λόγος του Μάικλ Τζόρνταν για τον Κόμπι

Ο θρυλικός Air που λύγισε και οι ατάκες του που θα μείνουν ανεξίτηλες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάικλ Τζόρνταν
Μάικλ Τζόρνταν © EPA/JULIEN DE ROSA

Δακρυσμένος ο Μάικλ Τζόρνταν μιλά για τον «μικρό του αδελφό» Κόμπι Μπράιαντ.

Έσπασαν καρδιές στο τελευταίο αντίο προς τον Κόμπι Μπράιαντ από χιλιάδες κόσμου στο Staples Center του Λος Άντζελες. Κι αν ήταν αναμενόμενο η συγκίνηση να κορυφωθεί όταν πήρε τον λόγο η Βανέσα Μπράιαντ, λίγοι περίμεναν πως ο Μάικλ Τζόρνταν θα συγκλόνιζε με τα λόγια του.

Για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών έχουν ειπωθεί πολλά και μάλιστα όχι όλα καλά, τουλάχιστον όσον αφορά την εξωγηπεδική του ζωή. Επίσης οι περισσότεροι τον είχαμε για έναν ψυχρό άνθρωπο, ίσως ένα βασικό χαρακτηριστικό για όποιον θέλει να φτάσει στην κορυφή.

Όμως, ο Τζόρνταν αυτή τη φορά έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο, συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο. Λίγο αφού ανέβηκε στο βήμα του ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ ταυτόχρονα ξεστόμιζε λόγια από καρδιάς που δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο: «Ίσως σας εκπλήσσει το γεγονός ότι με τον Κόμπε ήμασταν φίλοι. Πολύ φίλοι για την ακρίβεια. Ήταν ο μικρός μου αδερφός κι εγώ προσπαθούσα να είμαι γι’ αυτόν ο καλύτερος μεγάλος αδερφός στον κόσμο. Μου τηλεφωνούσε, μου έστελνε μηνύματα ακόμη και στις 3 το πρωί και ζητούσε τις συμβουλές μου. Μιλούσαμε για όλα» και μάλιστα παρέθεσε ένα αστείο περιστατικό από μια πρόσφατη συνομιλία τους: «Πριν από δύο μήνες περίπου μου έστειλε ένα μήνυμα, ζητώντας μου συμβουλές για να μάθει νέες μπασκετικές κινήσεις στην κόρη του. Πόσων ετών είναι, τον ρώτησα και μου απάντησε ότι είναι 12. Εγώ στα 12 είχα αφοσιωθεί στο μπέιζμπολ του είπα και γελάσαμε πολύ στις 2 ώρα τη νύχτα», ενώ κατέληξε τον λόγο του: «Όταν έφυγε ο Κόμπε, πέθανε ένα κομμάτι του εαυτού μου».

Michael Jordan remembers Kobe Bryant in beautiful tribute

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ