Αθλητισμος

Στη μνήμη του Κόμπι το All Star Game του ΝΒΑ

Οι πρώτες μεγάλες προσαρμογές που ανακοινώθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cobe-briant.jpg
Κόμπι Μπράιαντ © EPA/HOW HWEE YOUNG

Στη μνήμη του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ το φετινό All Star Game του ΝΒΑ.

Κάθε χρόνο το All Star Game του ΝΒΑ είναι μια πραγματική γιορτή, ένα διάλειμμα ξεγνοιασιάς μέσα στη δύσκολη και επίπονη σεζόν των αθλητών. Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο πρόσφατος χαμός του Κόμπι Μπράιαντ έχει βαρύνει πολύ το κλίμα και είναι δεδομένο πως όλο το τριήμερο (14-16/2) θα επισκιάσει τα πάντα στο Σικάγο.

Ήδη το ΝΒΑ έχει ανακοινώσει τις πρώτες του μεγάλες αποφάσεις που αφορούν τον φετινό αγώνα και δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε ζήσει στο παρελθόν.

Οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν, αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτή του Λεμπρόν Τζέιμς, θα βιώσουν μια πρωτόγνωρη αλλαγή μέσα στο παιχνίδια. Σε καθεμία από τις τρεις πρώτες περιόδους, το ματς θα ξεκινάει από το 0-0. Με το πέρας των τριών δωδεκαλέπτων θα γίνει η πρόσθεση και κάθε ομάδα θα έχει το δικό της σκορ. Στην τέταρτη περίοδο δεν θα υπάρχει χρονόμετρο. Με βάση το σκορ που ήδη θα υπάρχει μετά την πρόσθεση των σκορ των τριών πρώτων περιόδων, θα υπάρχει ένα πλαφόν πόντων (+24) που θα αναδείξει τον νικητή. Αν για παράδειγμα το σκορ είναι 100-95, το ματς θα λήξει όταν μία ομάδα φτάσει πρώτη στα 124, όσο χρόνο κι αν πάρει. Φυσικά πρόκειται για έναν φόρο τιμής στον αριθμό φανέλας που φορούσε ο Κόμπι στα δέκα τελευταία χρόνια της καριέρας του.

Από ’κει και πέρα, θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις τιμής. Η ομάδα του Γιάννη θα φοράει όλη το νούμερο 24 στην πλάτη, ενώ αυτή του Λεμπρόν το νο 2, που αντιστοιχεί στον αριθμό της μικρής Τζιάνα Μπράιαντ, η οποία έχασε κι αυτή τη ζωή της στο μοιραίο ελικόπτερο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Με Αυτά Μεγαλώσαμε με τον Παύλο Τουμπέκη | Big Brother 1
Podcast Με Αυτά Μεγαλώσαμε με τον Παύλο Τουμπέκη | Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη

Οι δηλώσεις του ίδιου, του προπονητή του, της Original 21, μεταγενέστερες συνεντεύξεις του και το χρονογράφημα ενός γεγονότος που ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.