Ο Τάσος Μητρόπουλος και τα μπλουζάκια
Όταν οι ίδιες οι ομάδες προκαλούν βία με χιούμορ και κατά παραγγελία αγανάκτηση
«Μερικοί παλαίμαχοι του Ολυμπιακού είναι ικανοί να διαγράψουν ακόμη και τον εαυτό τους, αν τούς το ζητήσουν!»
Δύο περιστατικά εκδηλώθηκαν, συμπτωματικά με διαφορά λίγων μόλις ωρών το ένα από το άλλο. Στο ένα ο Άρης Θεσσαλονίκης κυκλοφόρησε μπλουζάκια με τυπωμένο μπροστά τον τρόπο που ο Ιντέγε πανηγύρισε δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ σαν... σκυλάκι, το γκολ που πέτυχε εναντίον του ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας. Ηταν τόσο ξεκαρδιστικό το χιούμορ του εμπνευστή και τόσο επιθετική η πολιτική του συγκεκριμένου μάρκετινγκ που πολλοί έτρεξαν να αγοράσουν το t-shirt από την μπουτίκ προς 10 ευρώ για να θυμούνται το... ιστορικό γεγονός.
Λίγο αργότερα, ο σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού διέγραψε τον Τάσο Μητρόπουλο επειδή την Κυριακή είχε πάει σε μια εκπομπή στο κανάλι του Σαββίδη, το Open TV, και είπε πράγματα που προφανώς δεν άρεσαν. Η φρασεολογία της σχετικής ανακοίνωσης δίνει την εντύπωση σε όποιον την διαβάζει ότι τον καταδίκασαν για... έγκλημα εσχάτης προδοσίας: «Δυστυχώς για όλους μας, αναγκαζόμαστε να αποβάλλουμε από τις τιμημένες τάξεις των βετεράνων του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου τον κ. Μητρόπουλο ο οποίος με τη συμπεριφορά του και τις επιλογές του αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός της ερυθρόλευκης οικογένειας. Συγχωρέσαμε στο παρελθόν τις ποδοσφαιρικές του επιλογές. Ομως, δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε τις ανθρώπινες επιλογές του αφού η αχαριστία του και η απόφασή του να υπηρετεί τους εχθρούς του Ολυμπιακού διαμορφώνουν τη σχέση του με την Ιστορία».
Κόμπλεξ, βλακεία, χαμηλό επίπεδο. Και στις δύο περιπτώσεις. Φανερό πως και οι μεν και οι δε απευθύνονται σε κοινό που αυτές ακριβώς τις συμπεριφορές γουστάρει. Συντηρείται από στείρο φανατισμό, και «τη βρίσκει» στο μίσος και στην περιφρόνηση για τον απέναντι. Μόνο που εκείνοι στους οποίους απευθύνονται τέτοιες αντιδράσεις ξεφεύγουν συχνά από την πλάκα ή την κατά παραγγελία αγανάκτηση και εκδηλώνονται με ντου, ξύλο, μολότοφ, στιλέτα και άλλα τέτοια για τα οποία, ως γνωστόν... ποτέ καμία ΠΑΕ δεν φταίει.
Για τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού μόνο θλίψη. Μερικοί είναι ικανοί να διαγράψουν ακόμη και τον εαυτό τους, αν τους το ζητήσουν!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφαίος ο Σάσα Βεζένκοφ με 28 πόντους
Με αφορμή τις φωτογραφίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Την πρώτη νίκη του στη Μελβούρνη μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε ο Έλληνας τενίστας
Στο μεταξύ και ο επίσημος λογαριασμός της Premier League αποθέωσε τον διεθνή επιθετικό στα social media
Το ανάποδο ψαλίδι του Έλληνα φορ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Στις 22:00 η αναμέτρηση
Δηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη έκανε ο Έλληνας αστέρας
Κορυφαίος ο Έλληνας αστέρας κόντρα στους Χοκς
Χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του
Ένα χαλαρό, σχεδόν κινηματογραφικό στιγμιότυπο έκλεψε για λίγο τα φώτα στο Australian Open
Ο Greek Freak πρώτευσε στην ψηφοφορία των φιλάθλων
Πότε είναι το μεγάλο παιχνίδι
Η Εθνική Ελλάδας πόλο επικράτησε με 15-13 της Ιταλίας στο μεγάλο ντέρμπι του ΣΤ’ ομίλου
H Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ανάρτησε μία φωτογραφία με τον γιο της
Η γαλανόλευκη διέλυσε τους ατζούρι και έκλεισε θέση στα ημιτελικά ως πρώτη και καλύτερη
Πρόκρινεται στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Ο αγώνας της Σάσαρι με τη Νάπολι πέρασε σε δεύτερη μοίρα
Τι δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ
«Δεν είναι πανένκα, είναι πανακότα», έγραψε στο X ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού
Η ομάδα της Σενεγάλης επέστρεψε στο γήπεδο και το πέναλτι χάθηκε - Απίθανα πράγματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.