Αθλητισμος

Η ΑΕΚ θέλει το τρίτο ευρωπαϊκό (video)

Πενήντα χρόνια μετά το έπος του Καλλιμάρμαρου, αναζητά το Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4447784.jpg
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

To 2018 θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη των φίλων της ΑΕΚ. Πρωτάθλημα στην μπάλα μετά από 24 χρόνια, ίσως και νταμπλ, ευρωπαϊκός τελικός στο χάντμπολ, Κύπελλο στο μπάσκετ έπειτα από νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και φάιναλ φορ στο μπασκετικό Τσάμπιονς Λιγκ!

Σήμερα διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί, με την ΑΕΚ να αναζητά την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής και το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της, μετά το Κυπελλούχων του 1968 και το Σαπόρτα του 2001.

Αναμφίβολα, το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ευρωλίγκα, αλλά για τα δεδομένα του «Δικεφάλου» συνιστά μεγάλη επιτυχία. Γι’ αυτό άλλωστε 15.000 και πλέον άτομα αναμένεται σήμερα να γεμίσουν το κλειστό του ΟΑΚΑ, για το ματς με τη Μούρθια που ξεκινά στις 9.30 το βράδυ (το άλλο ματς Λούντβιγκσμπουργκ-Μονακό στις 18.30).

Όπως συμβαίνει σε όλα τα σπορ, η «Ένωση» είχε μια περιπετειώδη πορεία ως το φάιναλ φορ.

Στη φάση των ομίλων, ήθελε μόνο νίκη στο εντός έδρας ματς με την Μπαϊρόιτ και παράλληλα νίκη της αδιάφορης Βενέτσια επί της Εστουδιάντες. Οι Ιταλοί επικράτησαν με 92-91, όμως η ελληνική ομάδα τα είχε θαλασσώσει, αφού έχανε 14 πόντους από τους Γερμανούς.

Με αντεπίθεση διαρκείας και τρίποντο του Σάκοτα στα 6,5 δευτερόλεπτα, η ΑΕΚ το γύρισε, νίκησε με 83-81 και πέρασε στη φάση των «16».

AEK v medi Bayreuth - Highlights - Basketball Champions League


Εκεί αντίπαλος ήταν η Νίμπουρκ, όμως η περιπέτεια συνεχίστηκε. Οι Τσέχοι επικράτησαν με το σημαντικό 98-88 μέσα στην Αθήνα και έγιναν το φαβορί για την πρόκριση. Στη ρεβάνς, οι παίκτες του Σάκοτα κατόρθωσαν άλλη μια επική ανατροπή και με τρίποντο (πάλι!) του Πάντερ στην εκπνοή, νίκησαν με 93-82 και προχώρησαν στα προημιτελικά. 

CEZ Nymburk v AEK - Highlights - Basketball Champions League

Αν και αουτσάιντερ απέναντι στη Στρασμπούρ, νίκησαν με 78-69 και πήραν… ισοπαλία 83-83 στη Γαλλία. Στο πρώτο ματς της Αθήνας μαζεύτηκαν 11.000 άτομα, προσέλευση που είναι ρεκόρ για τη φετινή διοργάνωση. Μέχρι σήμερα…

AEK v SIG Strasbourg - Highlights - Basketball Champions League

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ