Αθλητισμος

Γίνεται η ΠΑΕ, επιχείρηση αθλητικού θεάματος;

Ένα φιλέτο όπως το ΟΑΚΑ φεύγει, επιτέλους, από το πεθαμενατζίδικο ελληνικό κράτος που έχει μετατρέψει ένα κουκλίστικο συγκρότημα σε αναξιοποίητο κουφάρι

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
697912.jpg
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Όλο αυτό φιλόδοξο πρότζεκτ που θέλει να μετατρέψει τον Παναθηναϊκό στην μεγαλύτερη επιχείρηση αθλητικού θεάματος στη Ελλάδα, έχει μια πραγματικά σπουδαία δικλείδα ασφαλείας σε σχέση με τις υπόλοιπες ποδοσφαιρικές και μπασκετικές ανώνυμες εταιρίες. Θα βρίσκεται κάτω από την καθοδήγηση τριών αμερικανικών εταιριών - κολοσσών που λογικά δεν θα αφήσουν την επένδυσή τους να πέσει σε «ελληνικά χέρια» και να εξελιχθεί σε κάτι από αυτό που βλέπουμε κάθε μέρα στα ελληνικά γήπεδα. Είναι σίγουρο πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα λειτουργήσει σαν ασπίδα και θα κρατήσει για τον εαυτό του «βρώμικη δουλειά» στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Το υπόλοιπο θα το τρέξουν οι Αμερικάνοι ώστε να μπορέσουν πραγματικά να «επαναπροσδιορίσουν το επαγγελματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας».

Ένα ακόμη καλό είναι, ότι ένα φιλέτο όπως το ΟΑΚΑ και οι εγκαταστάσεις του φεύγουν από το πεθαμενατζίδικο ελληνικό κράτος που έχει μετατρέψει ένα κουκλίστικο συγκρότημα σε αναξιοποίητο κουφάρι και περνάει σε εταιρίες που έχουν την γνώση και την δυνατότητα να το αναστήσουν.

Είναι φανερό πως ειδικότερα το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε αυτός οι ρόλος του. Γι’ αυτό όπου ανακατεύτηκε, τα έκανε σαν τα μούτρα του.

Αν ο Παναθηναϊκός προχωρήσει λοιπόν σύμφωνα με τα σχέδια, μπορεί να παρασύρει και τους υπόλοιπους. Τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ που έχουν (ή θα φτιάξουν) δικά τους γήπεδα αλλά δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να ξεφύγουν από την σημερινή μιζέρια και να απογειώσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς οπαδικούς στρατούς και όλα αυτά τα όμορφα που απολαμβάνουμε σχεδόν κάθε Κυριακή.

Θα έχει ενδιαφέρον...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ