Αθλητισμος

Η μέρα του Νίκου Γκάλη

Εκδήλωση και φιλικό προς τιμή του στο Αλεξάνδρειο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40542-86258.jpg

Όλος ο μπασκετικός κόσμος θα βρίσκεται την Τρίτη το βράδυ στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει τη μεγάλη μορφή του ελληνικού και παγκόσμιου μπάσκετ. Μετά από 19 χρόνια από την αποχώρησή του από τα παρκέ, η ΚΑΕ Άρης διοργανώνει σήμερα μια μεγάλη γιορτή στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο Νίκος Γκάλης. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20:00 και μετά από τις βραβεύσεις και τις ομιλίες θα ακολουθήσει φιλικός αγώνας μεταξύ του Άρη και της Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Nova.

Στο γήπεδο θα βρίσκονται σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος της εποχής του: οι Ντίνο Ράτζα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντόρον Τζάμσι, Ρίσαρ Ντακουρί, Φρέντερικ Φορτέ, Αλεξάντερ Βολκόφ, Τζόρντι Βιγιακάμπα, Οντι Νόρις, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Φιλίππου, Γιώργος Σιγάλας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Αργύρης Καμπούρης, Νάσος Γαλακτερός, Κώστας Παταβούκας, Λευτέρης Κακιούσης, Μέμος Ιωάννου, Βασίλης Λυπηρίδης, Σλόμπονταν Σούμποτιτς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Μάνθος Κατσούλης, Χάρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ντέιβιντ Στεργάκος, Στηβ Γιατζόγλου, Τζον Κόρφας.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Ο Νίκος και ο Αρης παρακίνησαν όλη την Ελλάδα να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Μόνο υπερηφάνεια μπορώ να νιώσω συμμετέχοντας σε μία τόσο μεγάλη εκδήλωση. Μακάρι το αυριανό ματς να είναι μία σπίθα που θα δώσει ώθηση στο μπάσκετ. Κανείς δεν μπορεί να καταφέρει αυτό που είχε καταφέρει ο Αρης: να αγαπάνε όλοι οι Ελληνες μία ομάδα και ένα χρώμα. Εκείνη η παρέα, με πρωτοπόρο τον Νίκο, το κατάφερε. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Αρης έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. Πολύς κόσμος γνώρισε το μπάσκετ βλέποντας τον Αρη και τον Νίκο».

Β.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ