Αθλητισμος

Πρώτα η Εθνική ομάδα

Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα πιστεύουν πως η Εθνική ομάδα μπάσκετ είναι πάνω από τα κλαμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα πιστεύουν πως η Εθνική ομάδα μπάσκετ είναι πάνω από τα κλαμπ
EUROKINISSI

Η βρετανική εταιρία δημοσκοπήσεων SMG ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ενός γκάλοπ με αφορμή την κόντρα Euroleague και FIBA για την συμμετοχή των παικτών στις εθνικές ομάδες μπάσκετ. 

Η έρευνα έγινε σε δείγμα χιλίων ατόμων από κάθε χώρα στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία επειδή θεωρούνται σημαντικές αγορές με σπουδαία μπασκετική παρουσία.

Οι φίλαθλοι των τριών χωρών, απαντώντας σε μία σειρά από ερωτήσεις υποστήριξαν ότι η εθνική ομάδα θα πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα των αθλητών και πως τα μπασκετικά κλαμπ έχουν υποχρέωση κάθε φορά να επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνιστούν με αυτή. 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται σε περίοδο που το ευρωπαϊκό μπάσκετ αντιμετωπίζει μία σοβαρή κρίση μετά το "μπλόκο" των μεγάλων συλλόγων που δεν αφήνουν τους διεθνείς τους να παίξουν με τις εθνικές ομάδες στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην Ελλάδα!

*Το 75% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την άποψη ότι: “Η επιτυχία των εθνικών ομάδων είναι πολύ σημαντική για εμένα”. 

*Το 71% πιστεύει ότι η συμμετοχή στην εθνική ομάδα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τους παίκτες.

*Το 85% έχει την άποψη ότι οι ομάδες πρέπει πάντα να επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες και μόλις το 9% διαφώνησε. 

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν περίπου ίδια και στις τρεις χώρες 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ