Αθλητισμος

Κατάλαβε και ο τελευταίος ηλίθιος

 Τελειωμένα είναι εδώ και καιρό τα πράγματα στον Παναθηναϊκό

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360586-746831.jpg

Οι μπαχαλάκηδες που έκαναν το ντου μεσημέρι Παρασκευής στα γραφεία του Παναθηναϊκού ξεφτίλισαν όλη την προκατασκευασμένη παραπληροφόριση με την οποία οι διάφοροι παπαγάλοι προσπαθούν τόσο καιρό να παραμυθιάσουν τον κόσμο. Έδειξαν να μην πιστεύουν τίποτα από το κακοστημένο σκηνικό που στήθηκε νομίζοντας ότι τελικά θα τους εξαπατήσει. Όσο και να ήθελαν να κοροϊδεύουν τόσο καιρό τον εαυτό τους και να μη μιλάνε «για το καλό της ομάδας», εκείνα που βλέπουν γύρω τους είναι τόσο εξόφθαλμα παραπλανητικά, που τα καταλαβαίνει ακόμη κι ο πιο ανεγκέφαλος που μέχρι χθες... έβριζε τον Μπέργκ επειδή φεύγει!

Ειδικά όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες γύρω από τον Σουηδό και τις τάχα αντιστάσεις που πρόβαλε ο Αλαφούζος στην μεταγραφή του, ξεπερνούν τα όρια του κωμικού. Χρειάστηκε απλά να φύγει ο Λυμπερόπουλος για να πέσει η σπίθα στην μπαρουταποθήκη...

Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι 1+1=2!  Για να πάρει αδειοδότηση η ομάδα αν κάτι δεν αλλάξει κάτι ως τις 30 Ιουνίου είναι αναγκασμένη να ρίξει το συνολικό μπάτζετ από τα 17 εκατομμύρια στα 7. Διαφορετικά δεν θα παίξει Ευρώπη.  

Χρειάζεται λοιπόν τα χρήματα και από τον Μπεργκ και από τον Μολέντο, ενώ ξέρει πως δεν θα μπορέσει να κρατήσει κανέναν από εκείνους που θα είναι σε θέση να φέρουν πρόταση ακόμη και για... "φραγκοδίφραγκα".  

Τι κάνει λοιπόν; Για να μη βγει να το παραδεχτεί ανοιχτά, στήνει εικονικές ρήξεις με όσους αποχωρούν, θέλοντας να δείξει ότι δήθεν το παλεύει μα δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Απολαύσαμε μέχρι τώρα τον Μπερκ:

-να δηλώνει πριν ακόμη τελειώσει το πρωτάθλημα ότι σκέφτεται να φύγει επειδή δεν γουστάρει πλέον την κατάσταση συνολικά.

-να ζητάει μετά με τον επισημότερο τρόπο, μέσω δικηγορικού γραφείου, τα λεφτά του.

-να πηγαίνει στη συνέχεια να μιλάει με άλλη ομάδα χωρίς να ξέρει τάχα τίποτα ο πρόεδρος.

-να κάνει προσφυγή και σε λίγες ώρες να πληρώνεται.

Γενικά κατασκευάστηκε ένα σίριαλ, που θυμίζει Φώσκολο στα χειρότερά του, με μοναδικό σκοπό να θολώσουν τα νερά σε μια κρυστάλλινα ξεκάθαρη υπόθεση όπου η διοίκηση έλεγε από την αρχή... "φύγε, αλλά φέρε μας κάτι παραπάνω".

Από μόνη της η ανάρτηση της Ζοζεφίν, της συζύγου του Μπεργκ, στο instagram (από τις 18 Απριλίου, παρακαλώ!) με φωτογραφία από τα Εμιράτα και την "προφητική" ατάκα "πρέπει να αφήσουμε πίσω την ζωή που σχεδιάσαμε, για να αποδεχθούμε την επόμενη που μας περιμένει", δείχνει πόσο τελειωμένα είναι εδώ και καιρό τα πράγματα και πόσο θέατρο παίζεται εδώ και μερικές μέρες.   

Τα ίδια θα γίνουν πάνω - κάτω και με τον Μολέντο αν η Μπεσίκτας επιμείνει να τον διεκδικεί ως τον τέλος. Και μόνο το γεγονός ότι εφτά πιτσιρικάδες της ακαδημίας υπέγραψαν φτηνιάρικα συμβόλαια με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να καλύψουν μερικές από τις τρύπες που δημιουργούνται, δείχνει το αδιέξοδο. 

Ηδη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξάπλωσε κάτω από το δέντρο και περιμένει να πέσει και ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός σαν σάπιο φρούτο στα χέρια του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ