- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επτά facts για τον τελικό της Euroleague
Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τον Ολυμπιακό, που στις 9 το βράδυ θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας απέναντι στην οικοδέσποινα Φενέρμπαχτσε.
Το ηθικό είναι ακμαιότατο για τους "ερυθρόλευκους", όμως η δυσκολία μεγάλη απέναντι σε μια ομάδα που θα έχει και τη συμπαράσταση της πλειονότητας των ανθρώπων που θα βρεθούν απόψε στο "Σινάν Ερντέμ".
* Αυτή είναι η έβδομη φορά που θα παίξουν οι δύο ομάδες αντίπαλες στην Κωνσταντινούπολη, από το 2011 και μετά, που η Ούλκερ μετονομάστηκε σε Φενέρμπαχτσε. Οι νίκες είναι μοιρασμένες, από τρεις για κάθε ομάδα. Φέτος, ο Ολυμπιακός έχασε με 67-64, σε ένα παιχνίδι που απουσίαζε ο Βασίλης Σπανούλης.
* Η φετινή είναι η 16η παρουσία του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε φάιναλ φορ. Ως τώρα μετρά 8/15 κατακτήσεις με Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά Παναθηναϊκό.
* Ο Σέρβος προπονητής, πάντως, σε τελικό έχει χάσει μόλις δύο φορές. Το 2001, στην παρθενική του σεζόν στο "τριφύλλι", ηττήθηκε από τη Μακάμπι στη διοργανωση που λεγόταν Σουπρολίγκα, όταν και είχε γίνει διάσπαση με την Ευρωλίγκα. Η άλλη ήταν πέρυσι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την ομάδα του να επιστρέφει από το -20 και να χάνει στην παράταση.
* Απέναντι στον Ολυμπιακό σε φάιναλ φορ, ο Ομπράντοβιτς δεν έχει χάσει ποτέ. Νίκησε στους τελικούς του 1994 και 1995 με Μπανταλόνα και Ρεάλ αντίστοιχα, ενώ το 2009 στο ελληνικό ντέρμπι των αιωνίων, επικράτησε στον ημιτελικό του Βερολίνου.
* Ολυμπιακός σημαίνει... τελικός. Αυτή είναι η 10η παρουσία των Πειραιωτών σε φάιναλ φορ και η όγδοη φορά που προκρίνονται στον τελικό. Εχουν, λοιπόν, 80% "ευστοχία" στους ημιτελικούς, αν και τα ποσοστά μεταβάλλονται αρκετά στον μεγάλο τελικό. Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν τρεις κατακτήσει σε επτά ματς. Το 1997 κόντρα στην Μπαρτσελόνα και άλλες στο back to back του 2012-13 με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.
* Πέμπτο φάιναλ φορ για τον Βασίλη Σπανούλη, ουδέποτε έλειψε από τον μεγάλο τελικό. Εχει τρεις κατακτήσεις (2009 με ΠΑΟ, 2012, 2013 με Ολυμπιακό), ενώ το 2015 έφυγε ηττημένος από τη Ρεάλ. Πάντως, στον ημιτελικό είχε πετύχει όλα τα κρίσιμα καλάθια, οδηγώντας στην ανατροπή επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αν κι αυτό δεν μας κάνει εντύπωση πια...
* Μόλις δύο παίκτες της Φενέρμπαχτσε έχουν κατακτήσει Ευρωλίγκα στο παρελθόν. (Καθόλου) συμπτωματικά και οι δύο με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Πρόκειται για τον Κώστα Σλούκα και τον Πέρο Αντιτς, βασικά στελέχη των "ερυθρόλευκων" τη μαγική διετία 2012-13.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε μία εντυπωσιακή χρονιά και βρίσκεται στην 1η θέση του ράκινγκ λιστ
Η ανάρτηση του Παναθηναϊκού
Στη 10η θέση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Πέθανε μπροστά στη σύντροφό του
Συνεχίζει σε εξαιρετική κατάσταση το κυνήγι της κορυφής της Euroleague
Η πρόσβαση μπορεί να γίνει μόνο με σκάφος ή υδροπλάνο
Τρεις Έλληνες αθλητές βρίσκονται στη δεκάδα της 52ης έκδοσης της ψηφοφορίας του Βουλγαρικού Πρακτορείο Ειδήσεων
Οι αποφάσεις περιλαμβάνουν χρηματικά πρόστιμα, αλλά και αγώνα χωρίς παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών
Μέχρι στιγμής, ο Έλληνας επιθετικός μετρά 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις
Σε φοβερή κατάσταση ο Έλληνας επιθετικός - Έχει μπροστά του μια αναμέτρηση για να μπει στο πάνθεον της Μπενφίκα
Υπέροχη και συγκινητική η στιγμή της βράβευσής του
Κορυφαία αθλήτρια η Ελευθερία Πλευρίτου
Οι τελικοί ποδοσφαίρου-συλλόγων και εθνικών ομάδων- που είναι προγραμματισμένοι για το 2026
Απονέμεται στον πρώτο σκόρερ της «Γηραιάς Ηπείρου»
Ο Βραζιλιάνος δεν έχει αγωνιστεί από το 2023 όταν βρέθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για βιασμό
Μέχρι σήμερα έχει καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 97 παιχνίδια και έχει απολογισμό 64 νίκες, 19 ισοπαλίες και 14 ήττες.
«Μια ξεχωριστή μέρα για τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα» - Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα
Ευρωπαϊκά μεγαθήρια ρωτούν για τον Έλληνα της Γκενκ
Δεν θα είναι διαθέσιμος για την αυριανή αναμέτρηση, για την 18η αγωνιστική της Euroleague
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.