Αθλητισμος

Ώρα για ντέρμπι!

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τα πλέι οφ του πρωταθλήματος (video) 

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347886-722085.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Είναι αυτό το παιχνίδι που αποκαλούμε «αθηναϊκό ντέρμπι». Η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό δεν είναι... αιώνιοι εχθροί, όμως έχουνε μεγάλη αντιπαλότητα και κάθε μεταξύ τους παιχνίδι συνιστά ντέρμπι. Για το γόητρο και όχι μόνο.

Από το 2005 και μετά, η «Ένωση» χρησιμοποιεί ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο και σ' αυτά τα χρόνια έχει δώσει μερικά σπουδαία ματς κόντρα στο "τριφύλλι", ως γηπεδούχος.

23/10/2005, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, έχασε πολλές ευκαιρίες, του ακυρώθηκε ένα γκολ άδικα, όμως στο τέλος αποχώρησε με το βαρύ 3-0. Η ΑΕΚ σκόραρε τρεις φορές στα τελευταία λεπτά, με το γκολ του Τσάνκο από 40 μέτρα να μένει αξέχαστο.

18/2/2007, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-4

Ήταν ο πρώτος μήνας που άρχισε ν' ανατέλλει το άστρο του 16χρονου Σωτήρη Νίνη. Ο Παναθηναϊκός πιάνει την τέλεια απόδοση και διασύρει την ΑΕΚ, που βάζει το γκολ της τιμής στο φινάλε.

31/8/2008, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-1

Ένα ματς που λίγοι θυμούνται. Έγινε πρώτη αγωνιστική, οι περισσότεροι ήταν ακόμα σε διακοπές και αυτό που μένει είναι η παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο δίπλα στον πρόεδρο της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη. Δεκαπέντε μέρες μετά, η Ιντερ του Πορτογάλου θα ερχόταν στην Αθήνα για να παίξει Τσάμπιπνς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό...

3/3/2013, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2

Αποτέλεσμα που δεν προκάλεσε έκπληξη, αφού η ΑΕΚ ήταν σκιά του εαυτού της με συνέπεια να υποβιβαστεί στο τέλος της σεζόν, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού ήταν... προσφορά του Κουτρουμπή, τον οποίον οι "πράσινοι" έσπευσαν να αποκτήσουν τρεις μήνες μετά!

28/2/2016, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Στο περσινό παιχνίδι, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε ότι... έρχεται. Βασικά, νίκησε και τους τρεις μεγάλους αντιπάλους της στον δεύτερο γύρο μέσα στο ΟΑΚΑ. Ολους με 1-0 και με σκόρερ τον Βάργκας. Φέτος, έχει ήδη νικήσει (στον δεύτερο γύρο στο ΟΑΚΑ ξανά) ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Για να δούμε σήμερα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ