Αθλητισμος

Η ανάρτηση του Νίκου Γκάλη για την ένταξή του στο Hall Of Fame του ΝΒΑ

Ο θρύλος του μπάσκετ μοιράστηκε το παιδικό του όνειρο 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347884-722083.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα μπει στο Hall of Fame του NBA, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame» και αποφάσισε να μιλήσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για την ιστορική βράβευση.

«Το να ανήκω στην "Αίθουσα της Δόξας" του Μπάσκετ είναι ύψιστη τιμή. Το να βρίσκομαι στις καρδιές του κόσμου είναι η μεγαλύτερη χαρά. Ευχαριστώ όλους αυτούς που βρέθηκαν στο πλάι μου στο ταξίδι της καριέρας μου και τους νιώθω δίπλα μου μέχρι και σήμερα. Η ένταξή μου στο Hall of Fame αποτελεί ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η αγάπη του κόσμου είναι η πραγματικότητα που μοιάζει με όνειρο» σημειώνει.

Ο Νίκος Γκάλης επιλέχθηκε για πρώτη φορά μεταξύ των υποψήφιων να εισέλθουν στο Hall of Fame του μπάσκετ το 2013, όμως τον προσπέρασε ο Όσκαρ Σμιντ.

Το 2014 ο εκλεκτός για την κατηγορία των «διεθνών» παικτών ήταν ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, ενώ το 2015 ακολούθησε ο Λίντσεϊ Γκέιζ και πέρσι ο Γιάο Μινγκ.

Φέτος ήταν η χρονιά του μεγάλου Νίκου Γκάλη, ο οποίος είχε αντίπαλους στην κατηγορία των «διεθνών παικτών» τους Ταλ Μπρόντι, Τζάκι Σαζαλόν, Βλάντε Ντίβατς, Σέμεν Καλίπσκι, Βλάντιμιρ Κοντράσιν, Τόνι Κούκοτς, Μάρκος Λέιτε, Άλντο Οσόλα, Αμάουρι Πάσος, Ντίνο Ράτζα, Μανουέλ Σάινθ, Τόγκο Σοάρες και Ράνκο Ζεράβιτσα.

«Γνωστός για την σπουδαία ικανότητά του να σκοράρει και ως ο σπουδαιότερος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καλωσορίζουμε τον θρύλο του Άρη, Νίκο Γκάλη» αναφέρει το σχετικό tweet του ινστιτούτου. Η τελετή εισόδου στο μπασκετικό Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου, στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ