Αθλητισμος

Όλα τα ’χε η Μαριορή, τώρα έχει και 3D!

Mε το που σφύριξε ο Κάκος το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ατμόσφαιρα… μύριζε μπαρούτι

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 384
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20911-46456.jpg

Δύο ώρες μετά τη διακοπή του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι εκπρόσωποι του Τύπου, περίπου 20 στον αριθμό, άδικα περιμένουν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο του φύλλου αγώνα. Οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας τούς ενημέρωσαν ότι δεν πρόκειται να τους το διαβάσουν και ότι δεν είναι υποχρεωμένοι, αφού είναι επίσημο έγγραφο και θα σταλεί εκεί που πρέπει! ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε το ΟΑΚΑ –αμέσως μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού– λόγω συμπλοκών ανάμεσα σε οπαδούς των «πρασίνων» και αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει περίπου μία ώρα η έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Ο απολογισμός των επεισοδίων ήταν 57 προσαγωγές, 6 συλλήψεις και 4 αστυνομικοί τραυματίες, δύο εκ των οποίων σοβαρά. ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

Πριν την έναρξη του ντέρμπι υπήρξαν μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να εκτραχυνθεί η κατάσταση. Όμως, με το που σφύριξε ο Κάκος το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ατμόσφαιρα… μύριζε μπαρούτι. Οπαδοί του Παναθηναϊκού άρχισαν να πετούν καθίσματα, κιγκλιδώματα, αλλά και… πυροσβεστήρες προς τη μεριά των αστυνομικών, ενώ εκείνοι από τη μεριά τους «απάντησαν» με χρήση δακρυγόνων και λοιπών χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

Όλα ξεκίνησαν αναίτια, όταν μία ομάδα κουκουλοφόρων, αποτελούμενη από 60-70 άτομα, κινήθηκε από την εξέδρα πάνω από τη φυσούνα –όπου και βρισκόταν– προς τα επίσημα και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις. Από τα σοβαρά επεισόδια απειλήθηκε ακόμα και η έναρξη του δεύτερου ημίχρονου, με τον Ολυμπιακό να ζητά –επίσημα– εγγυήσεις από την αστυνομία, για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

Για όσα καταλογίζονται στην αστυνομία για τα εκτεταμένα επεισόδια στο ντέρμπι, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Αθανάσιος Κοκκαλάκης: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη τα δεδομένα του αγώνα: Χωρίς οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, διατέθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί εντός, εκτός της αθλητικής εγκατάστασης και σε όλο το αττικό περιβάλλον. Μόνο και μόνο για έναν αγώνα. Από τις 17.00 μέχρι τη διακοπή του, οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνεχείς επιθέσεις. Υπάρχουν πάνω από 10 τραυματισμένοι αστυνομικοί». ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

«Εμείς διαχειριζόμαστε ένα σύμπτωμα. Την οργανωμένη αθλητική βία που εκφράζεται με προπηλακισμούς και επιθέσεις. Όσο για την παρουσία της αστυνομίας έξω από το χώρο οργανωμένων φιλάθλων στο κέντρο (το τριώροφο της Λ. Αλεξάνδρας), τονίζεται ότι έγινε έπειτα από καταγγελίες πολιτών. Όντας υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας. Αυτός είναι ο ρόλος της. Δηλαδή τι έπεται αυτού; Ανοίγει βεντέτα κατά της αστυνομίας;» ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στη συνδρομητική τηλεόραση μετά το ντέρμπι: «Πέρα από τις εκφράσεις θλίψης, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επεισόδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει μια κριτική προς την πολιτεία, την οποία κατανοώ. Είχαμε δύο επιλογές: να αναβάλουμε το παιχνίδι ή να πάρουμε τα μέτρα μας και να γίνει. Αν το είχαμε αναβάλει επειδή μύριζε μπαρούτι, θα έλεγαν ότι παρενέβη η πολιτεία στη Λίγκα. Κρίναμε πως η σημασία του παιχνιδιού ήταν τόσο μεγάλη που δεν έπαιρνε αναβολή». ΟΟΟΟΟΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

«Γιατί μπαίνουν οι κροτίδες και οι μολότοφ μέσα; Πρόσφατα περάσαμε ένα νόμο, δώσαμε δικαίωμα στις ΠΑΕ να μην περάσουν  κάποιον μέσα, αν δεν θέλουν». ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

«Αν κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην καταστροφή, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οι ομάδες έχουν την ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να αναλάβει η πολιτεία την ευθύνη της διοργανώτριας αρχής». ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

«Οι ομάδες πρέπει να αποφασίσουν με ποιον είναι. Με το δρόμο της νομιμότητας; Ή με τα κακοποιά στοιχεία; Γνώριζα πολύ καλά ότι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, αλλά δεν μπορούσαμε να αναβάλουμε τον αγώνα. Η αστυνόμευση του ΟΑΚΑ ήταν δύσκολο εγχείρημα. Το αν χάσαμε κάτι, πρέπει να ερευνηθεί». ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!

«Μέχρι σήμερα είχαμε 200 ματς και την “πάθαμε» στο ένα. Οφείλουμε να κοιτάμε ξεχωριστά κάθε αγωνιστική, αγώνα προς αγώνα. Θα το δούμε, αν αναβάλουμε την επόμενη αγωνιστική». ΟΟΟΟΟΟΛΕ-ΟΟΟΟΟΟΛΕ-ΟΟΟΟΟΟΛΕ!

Μέσα από το λογαριασμό του Καζίμ-Ρίτσαρντς στο twitter έγινε γνωστό ότι η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε δύο ώρες μετά τη διακοπή από το ΟΑΚΑ με προορισμό το προπονητικό στου Ρέντη.

«Φεύγουμε. Τώρα είναι όλα καλά, αλλά αν πετύχει καμία από τις…  βόμβες τότε…» σχολίασε ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων».

Τι δεν καταλαβαίνετε; Ντέρμπι στην Ελλάδα. Άντε, να ζήσουμε να το χαρούμε και του χρόνου...        

info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ