Επικαιροτητα

Guardian: Κάποιοι το παράκαναν με τον σεβασμό στο βασιλικό πένθος - Η λίστα

Επιχειρήσεις και οργανισμοί που έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισσα Ελισάβετ: Από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ
© Getty Images/ Richard Heathcote

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος τη Μεγάλη Βρετανία σε επίπεδο... υπερβολής από κάποιους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Με το έθνος να βρίσκεται σε επίσημο πένθος μέχρι την κηδεία της βασίλισσας τη Δευτέρα, ήταν αναπόφευκτο ότι κάποιοι άνθρωποι, επιχειρήσεις και οργανισμοί θα το... παράκαναν ίσως λίγο στην προσπάθειά τους να δείξουν σεβασμό στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Ακολουθούν μερικοί από εκείνους που αντιμετώπισαν αντιδράσεις για τις υπερβολικά φιλότιμες προσπάθειές τους.

Το Center Parcs προσπαθεί να διώξει τους επισκέπτες από σεβασμό

Η μεγαλύτερη καταστροφή δημοσίων σχέσεων της περιόδου του πένθους ανήκει σίγουρα στο Center Parcs. Η εταιρεία δήλωσε αρχικά ότι οι επισκέπτες που βρίσκονταν στη μέση των διακοπών τους θα έπρεπε να περάσουν τη νύχτα της κηδείας αλλού ή να γυρίσουν νωρίτερα στο σπίτι τους, καθώς θα έκλεινε εκείνη την ημέρα. Μια απάντηση που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλεγε: «Καλή τύχη στην απομάκρυνση των επισκεπτών από τα πάρκα. Τους έχετε εκπαιδεύσει στην τοξοβολία, στη σκοποβολή, στο κολύμπι, στο κανό και στο να αιωρούνται μέσα από τα δέντρα σαν πίθηκοι. Έχετε ουσιαστικά πέντε χωριά-φορτία νίντζα να απομακρύνετε». Η εταιρεία ακύρωσε τελικά την απόφαση.

Η British Cycling απαγορεύει την ποδηλασία

Στροφή, η οποία είναι αρκετά δύσκολη με δύο τροχούς, έκανε και η British Cycling. Η Ομοσπονδία του αθλήματος εξέδωσε αρχικά τη συμβουλή ότι κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει το ποδήλατό του την ημέρα της κηδείας της βασίλισσας από σεβασμό. Μετά από κραυγές διαμαρτυρίας, χαλάρωσε τη στάση του σχετικά με το αν οι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν καθόλου τα ποδήλατά τους, αλλά εξακολουθεί να επιμένει ότι τη Δευτέρα, ημέρα αργίας, οι άνθρωποι θα πρέπει να απέχουν από «εκδηλώσεις ποδηλατικού αθλητισμού, βόλτες συλλόγων, προπονήσεις και κοινοτικά προγράμματα».

Το δημοτικό συμβούλιο του Norwich απαγορεύει το παρκάρισμα του ποδηλάτου σου

Οι ποδηλάτες έμειναν επίσης έκπληκτοι στο Νόργουιτς όταν αναρτήθηκε μια πινακίδα που έλεγε «Προειδοποίηση. Περίοδος βασιλικού πένθους. Αυτός ο ποδηλατοστάτης θα είναι κλειστός από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου» - χωρίς άλλο σχόλιο. Ένας εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε αργότερα ότι αυτό συνέβαινε επειδή η σχάρα βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου αφήνονταν ανθοδέσμες, και η πινακίδα άλλαξε για να το διευκρινίσει αυτό, χωρίς όμως να εξηγεί πραγματικά γιατί θα ήταν ασέβεια να σταθμεύουν τα ποδήλατα κοντά στα λουλούδια.

Το Χίθροου αλλάζει τα σχέδια πτήσεων

Όταν ο κόσμος έλεγε ότι οι τελετουργικές πτυχές του εθνικού πένθους ήταν σχολαστικά σχεδιασμένες, αυτό έφτανε μέχρι και στην εκτροπή των πτήσεων. Όσοι περίμεναν να προσγειωθούν ή να απογειωθούν στο αεροδρόμιο Χίθροου μεταξύ 13.50 και 15.40 την Τετάρτη βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς το αεροδρόμιο του δυτικού Λονδίνου προσάρμοσε το πρόγραμμά του «από σεβασμό» και για να εξασφαλίσει σιωπηλούς ουρανούς πάνω από την πομπή του φέρετρου της βασίλισσας. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τη Δευτέρα για την κηδεία.

Καμία ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στο Χάμερσμιθ

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο του Χάμερσμιθ και Φούλαμ στο δυτικό Λονδίνο, το οποίο ανακοίνωσε ότι μετά το θάνατο της βασίλισσας ακυρώνει την «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» στον δήμο.

Η Morrisons χαμηλώνει τα «μπιπ»

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ δέχθηκε πυρά εν μέσω αναφορών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε απενεργοποιήσει τα αυτοματοποιημένα μπιπ στα ταμεία αυτοεξυπηρέτησης. Ένας εκπρόσωπος διευκρίνησε ότι απλώς είχαν απενεργοποιηθεί, καθώς «η μουσική μας και οι ανακοινώσεις Tannoy έχουν απενεργοποιηθεί στα καταστήματα».

Τιμητική φρουρά από... τρακτέρ

Όταν η νεκρική πομπή της βασίλισσας ξεκίνησε για πρώτη φορά το ταξίδι της από το Balmoral στο Εδιμβούργο την Κυριακή, σε ένα σημείο την υποδέχτηκε μια τιμητική φρουρά τρακτέρ. Ο Robbie Moore, ο συντηρητικός βουλευτής του Keighley και του Ilkley στο West Yorkshire, το χαρακτήρισε «πολύ συγκινητικό» και μια «απίστευτη απεικόνιση του αγνού σεβασμού».

Κρατώντας τον καιρό... μυστικό

Σε ένα κακοδιατυπωμένο tweet, το Met Office είπε στους ακολούθους του: «Ως ένδειξη σεβασμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εθνικού πένθους θα δημοσιεύουμε μόνο ημερήσιες προβλέψεις και προειδοποιήσεις». Αυτό που εννοούσε ήταν ότι δεν θα παρέχει άλλο ανάλαφρο περιεχόμενο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρά μόνο την μετεωρολογική υπηρεσία. Ωστόσο, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων το ερμήνευσαν ότι το κοινό θα ενημερώνεται για τον καιρό μόνο μία ημέρα κάθε φορά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ