Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα, 1 Μαρτίου, γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
martenitsa_magnolia.jpg

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Μαρτίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Καλό μήνα! Δεν ξεχνάμε να φορέσουμε Μάρτη από σήμερα! Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 1 Μαρτίου ευχόμαστε στην Ευδοκία, τον Παράσχο (κάποιοι το έχουν κάνει Πάρης), τον Χαρίσιο και τη Χαρίσα. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς, Αγία Αντωνίνα, Άγιος Παρασκευάς ο Τραπεζούντιος ο νεομάρτυρας, Οσία Δομνίνα η Νέα, Άγιοι Μάρκελλος και Αντώνιος, Άγιοι Σιλβέστρος και Σωφρόνιος, Άγιος Νεστοριανός, Άγιοι Χαρίσιος, Νικηφόρος και Αγάπιος, Όσιος Αγάπιος από τη Σκήτη της Κολιτσούς και οι μετ’ αυτού τέσσερις όσιοι, Άγιος Σιλβέστρος Πατριάρχης, Αγία Αναστασία η Νεομάρτυς, Άγιος David, Άγιοι Γερβάσιος και Λέων οι αυτάδελφοι, Όσιος Συνέσιος ο εν Λύση της Κύπρου αθλήσας, Όσιος Μαρτύριος του Ζελένσκ, Όσιος Λουκάς ο εκ Σικελίας, Άγιος Μεθόδιος ο Ιερομάρτυρας εκ Ρωσίας, Αγία Αντωνίνα η Οσιομάρτυς, Άγιος Παύλος ο Οσιομάρτυρας

Το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας από την εμβληματική ταινία του Αλέξη Δαμιανού.

Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας- Μάνος Λοϊζος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ