Πολιτικη & Οικονομια

Fuel Pass: Αύριο οι ανακοινώσεις για τη νέα επιδότηση καυσίμων

Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fuel Pass - Επιδότηση καυσίμων
Fuel Pass - Επιδότηση καυσίμων - Αύριο οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Fuel Pass - Επίδομα καυσίμων: Τα μέτρα για τη νέα επιδότηση -Ποιο διάστημα θα αφορά - Η συνεδρίαση του Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το Fuel Pass, τη νέα επιδότηση στα καύσιμα, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και να έχει διάρκεια τρεις μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οριστικοποιήθηκαν τα νέα μέτρα, που προβλέπουν τα εξής: 

  • Για τη βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ.
  • Θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το power pass
  • Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.
  • Το fuel pass, θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο δρόμος για ένα πιο γενναίο, πακέτο άνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την περασμένη Τετάρτη, που δείχνουν σημαντική υπέρβαση του στόχου για τα φορολογικά έσοδα, τόσο στο 5μηνο (Ιανουαρίου - Μαΐου) του 2002, όσο και για τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ιδιαίτερα θετική είναι η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά τα έσοδα που θα προκύψουν για τα κρατικά και αυτό διότι η πορεία του τουρισμού δείχνει να είναι θετική. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα συντηρητική, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, η πρόβλεψη που περιέχεται στον προϋπολογισμό, για έσοδα εφέτος που θα αντιστοιχούν στο 80% αυτών του 2019. Ως εκ τούτου αφήνουν να εννοηθεί ότι θα δημιουργηθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ώστε να χρηματοδοτηθούν επιπλέον παρεμβάσεις, για τη στήριξη της κοινωνίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ