Πολιτικη & Οικονομια

Παραιτείται ο CEO της Peloton που «γιγαντώθηκε» στο lockdown

Έρχονται απολύσεις 2.800 ατόμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απολύσεις και αλλαγές στην κορυφή της Peloton – Συνεχίζεται η αναιμική ζήτηση
Peloton Bike © Peloton/website

Από τα ψηλά στα χαμηλά βρέθηκε η Peloton, αφότου η ζήτηση για τον εξοπλισμό γυμναστικής υποχώρησε δραματικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις ΗΠΑ.

Σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της ελπίζει η Peloton, η οποία προχωράει σε αλλαγές στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη ζήτηση η οποία φθίνει μετά το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις ΗΠΑ. 

Με τον κορωνοϊό να μπαίνει σταδιακά σε δεύτερη μοίρα και τα γυμναστήρια να λειτουργούν κανονικά, η Peloton έχει δει τις πωλήσεις να μειώνονται αισθητά το τελευταίο διάστημα, κάτι το οποίο έχει αποτυπωθεί και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. 

Ας σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής την περίοδο της Covid είχε φθάσει στα 155,52 δολάρια, απέχοντας παρασάγγας από τα σημερινά 32 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου πέρυσι, όποτε υπήρχε ακόμη υψηλή ζήτηση για τα προϊόντα της Peloton, η εταιρεία απασχολούσε συνολικά 6.743 άτομα στις ΗΠΑ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 3.281.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κατασκευάστρια στατικών ποδηλάτων σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τζον Φόλεϊ, και να περικόψει 2.800 θέσεις εργασίας. 

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Spotify και του Netflix, Μπάρι Μακκάρθι, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος και θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Peloton. Ο Φόλεϊ, ο οποίος ηγείται της εταιρείας από την ίδρυσή της πριν από μια δεκαετία, θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ