Πολιτικη & Οικονομια

Amazon και Nike θέλουν να εξαγοράσουν την Peloton

Η εταιρεία σημείωσε εκρηκτική άνοδο εν μέσω lockdown

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Amazon και Nike για την εξαγορά της Peloton
Peloton Bike © Peloton/website

Nike και Άmazon ενδιαφέρονται για εξαγορά της Peloton, η οποία έπειτα από το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις ΗΠΑ έχει χάσει τεράστιο μέρος του κοινού της.

Η Peloton, η οποία είχε εκρηκτική ανάπτυξη στις ΗΠΑ κατά το διάστημα των lockdown χάρη στα ποδήλατα γυμναστικής και τα μαθήματα ενδυνάμωσης που προσφέρει με τον εξοπλισμό της, βλέπει δυο κορυφαίες εταιρείες να ενδιαφέρονται για την εξαγορά της. 

Σύμφωνα με το Reuters, η Amazon εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφοράς για την απόκτηση της Peloton και συνομιλεί με συμβούλους για το αν και πώς θα προχωρήσει την πρότασή της.  Από την άλλη όπως αναφέρει η Financial Times, στους μνηστήρες της Peloton βρίσκεται και η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike που επίσης βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης μιας προσφοράς για την Peloton.

Μάλιστα, η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο απολύσεων για να ανακτήσει ένα μέρος των εσόδων της. «Τώρα οφείλουμε να αξιολογήσουμε τη δομή και το μέγεθος της ομάδας μας, με όσο το δυνατόν περισσότερη φροντίδα και προσοχή», σημείωσε τον Ιανουάριο ο Τζον Φόλεϊ,, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Peloton

Την περασμένη εβδομάδα, η μέτοχος της Peloton Blackwells Capital κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο να απομακρύνει αμέσως τον CEO της Τζον Φόλεϊ, κατηγορώντας τον για συμφωνίες που διαμορφώνουν υψηλά πάγια κόστη, καθώς και για διατήρηση υπερβολικού αποθέματος, ενώ παραπλανά τους επενδυτές σχετικά με την ανάγκη άντλησης κεφαλαίων

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ