Πολιτικη & Οικονομια

Με 10ετές ομόλογο η «ελληνική» πρεμιέρα στις αγορές για το 2022

Στόχος είναι η επίτευξη ενός επιτοκίου κάτω του 2%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΟΔΔΗΧ: Με 10ετές ομόλογο η πρεμιέρα
Ελλάδα-Ευρώ-Αγορές (Φωτό αρχείου)

Με την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου θα κάνει πρεμιέρα, για το νέο έτος, στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με στόχο την άντληση περίπου 3 δισ. ευρώ.

Με έκδοση νέου 10ετους ομολόγου ανοίγει η αυλαία το 2022 για το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή σε έξι τράπεζες αναδόχους – Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale – να τρέξουν την έκδοση, με το βιβλίο προσφορών να αναμένεται να ανοίξει, εκτός απροόπτου, αύριο.

Η νέα κοινοπρακτική έκδοση, λήξεως Ιουνίου του 2032, θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στόχος είναι η επίτευξη ενός επιτοκίου κάτω του 2%. Σημειώνεται πως το 10ετές ομόλογο που εκδόθηκε το 2021 – διάρκειας 9,5 ετών περίπου σήμερα καθώς λήγει τον Ιούνιο του 2031 – έχει απόδοση 1,65% ενώ είχε εκδοθεί με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 0,807% ( στο 0,888% η απόδοση κατά το re-opening του Ιουνίου) και με κουπόνι 0,75%.

Τον δρόμο για την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές για το 2022 άνοιξε η πρόσφατη αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.   Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Societe Generale, η S&P θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 22 Απριλίου και η Fitch θα ακολουθήσει τον Ιούλιο ή τον Οκτώβριο. Αναβάθμιση αναμένεται και από τη Moody’s στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ