- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραπεζικές χρεώσεις: Ποιες διορθώσεις μελετώνται
Τα πεδία στα οποία κινούνται οι βελτιώσεις
Αλλαγές στις τραπεζικές χρεώσεις μελετώνται από τα πιστωτικά ιδρύματα.
Αλλαγές στις τραπεζικές χρεώσεις μελετώνται από τα πιστωτικά ιδρύματα μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των τραπεζών, αλλά και καθώς τα έσοδα από τις υπάρχουσες προμήθειες και χρεώσεις έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος και θα παραμείνουν τα ίδια στο σύνολο.
Οι βελτιώσεις
Έτσι οι βελτιώσεις που μελετούν ήδη οι τράπεζες -και που δεν είναι ίδιες για όλες- κινούνται στα εξής πεδία σύμφωνα με τη naftemporiki:
Να μην επιβάλλονται διατραπεζικές χρεώσεις για συναλλαγές που διενεργούνται από ATMs τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και όπου γενικότερα δεν είναι εύκολη η πρόσβαση των πελατών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα.
Να διαφοροποιήσουν τις χρεώσεις τους σε ό,τι αφορά λογαριασμούς φοιτητών, αγροτών, ανέργων, υπερηλίκων κ.λπ.
Να καταργήσουν μια σειρά χρεώσεων, όπως αυτή για το χαρτί του ATM στην εκτύπωση.
Να λειτουργήσουν με κλιμακωτά τιμολόγια και κίνητρα προκειμένου να επιτυγχάνεται μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι οποίες θα αφήνουν περιθώρια για μη χρέωση αυτών των συναλλασσόμενων όταν σπανίως τούτοι εμφανίζονται να συναλλάσσονται σε γκισέ και σε ATMs.
Να μετακυλίσουν ένα κομμάτι χρεώσεων στις επιχειρήσεις, απαλλάσσοντας τους ιδιώτες.
Όπως παρατηρούν τραπεζικοί κύκλοι, χρεώσεις για διατραπεζικές συναλλαγές που ισχύουν διεθνώς θα συνεχίσουν να ισχύουν και στη χώρα μας, ενώ -όπως οι ίδιοι κύκλοι παρατηρούν- κάποιες από τις χρεώσεις είναι ανελαστικές, μιας και τις επιβάλλει η ΔΙΑΣ.
Η λειτουργία της ΔΙΑΣ είναι επίσης ένα θέμα το οποίο μπορεί και πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν σκέψεις οι οποίες πάντως δεν εξετάστηκαν. Βάσει των σκέψεων αυτών έχει ίσως νόημα οι λειτουργίες που εξυπηρετεί η ΔΙΑΣ να δοθούν σε πολυεθνικές του εξωτερικού εάν είναι οι τράπεζες να γλιτώσουν κόστος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.