Μουσικη

Jack Savoretti: Ανταπόκριση από τη συγκινητική νύχτα στο Ηρώδειο

Φωτορεπορτάζ από τη sold out συναυλία που καθήλωσε χιλιάδες θεατές

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Φωτορεπορτάζ από τη sold out συναυλία του Jack Savoretti στην Αθήνα: Όλα όσα συνέβησαν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Μπορεί ο Άγγλος τραγουδοποιός να μας είχε προϊδεάσει για όσα θα ζούσε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα, όμως όπως φάνηκε, δεν περίμενε ούτε ο ίδιος ένα τόσο συναρπαστικό live. Η sold-out συναυλία του Τζακ Σαβορέτι στο Ηρώδειο καθήλωσε περίπου 3.500 θεατές και ο ίδιος φάνηκε να ευχαριστιέται ιδιαίτερα το πρώτο πραγματικό σόου που έκανε μετά από δύο χρόνια. 

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν


Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 ο Σαβορέτι βγήκε με την μπάντα του στην σκηνή του Ηρωδείου και το αγαπημένο του πια ελληνικό κοινό ξέσπασε αμέσως σε χειροκροτήματα, για να πάρει ως απάντηση το «Candlelight», το κομμάτι που έγραψε τα περισσότερα views και plays από τον δίσκο «Singing to Strangers». Ο Σαβορέτι έδειχνε να έχει μάθει τις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού και το πρόγραμμά του ήταν αυτό που όλοι περίμεναν. 

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν


«Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον πλανήτη. Τι υπέροχος τρόπος να ξεκινάς ξανά μετά από δύο χρόνια» θα πει μόλις αφήσει για λίγο το πρόγραμμά του. Μπορεί τα μέτρα προστασίας να μην επέτρεπαν τις αγκαλιές και τα φιλιά, που θα ταίριαζαν, σε ένα τέτοιο live, όμως το χειροκρότημα ήρθε ξανά να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι λίγο-πολύ ψιλιαζόμασταν. Ο Σαβορέτι κατάφερε να μπει για τα καλά και στην καρδιά των ελληνικών ραδιοφώνων, αλλά υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που τα κατάφερε και ο κόσμος που βρέθηκε χθες το βράδυ στο Ηρώδειο, δεν σταμάτησε να δίνει το δικό του ρυθμό.

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν


«Lover is on the Line», «When we were lovers» και όλα τα κομμάτια για αγάπες και ανιδιοτελείς έρωτες του Αγγλοϊταλού καλλιτέχνη άρχισαν σιγά σιγά να ενώνουν το κοινό, που βρήκε τη δική του ενέργεια. Αμέσως μετά ήρθε η ώρα για την παρουσίαση του νέου δίσκου. Το «Europiana» έδωσε το δικό του χορευτικό τόνο στην βραδιά και το «Secret Life» ήταν το κατάλληλο έναυσμα.

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν


Στο κορυφαίο για πολλούς σημείο της βραδιάς, ο Σαβορέτι έφερε στην σκηνή τον βιολιστή του, Phillip Granell και μαζί απέδωσαν υπέροχα το «Soldier's Eyes», που έπαιξε στο «Sons of Anarchy» και έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο. 10 περίπου χρόνια μετά από εκείνη την εμφάνιση, ο Σαβορέτι έχει την άνεση να γυρνά την Ευρώπη με sold-out σόους, όπου βρεθεί. 
Το βράδυ της Δευτέρας όμως ήταν ιδιαίτερο για τον ίδιο.

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν

«Μου θυμήσατε πόσο όμορφη δουλειά κάνω. Είναι πραγματικά το πιο συναισθηματικό μέρος που έχω βρεθεί. Ταξιδεύω σε όλον τον κόσμο και όσο περισσότερο ταξιδεύω, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ το πόσο πολύ αγαπάω αυτήν την χώρα» ήταν τα λόγια του 37χρονου που σε όλη τη συναυλία, δεν σταμάτησε να χτίζει τη δική του σχέση με τον κόσμο του.

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν


Μετά την πρώτη αποχώρηση από την σκηνή του Ηρωδείου, ο Σαβορέτι επανήλθε μέσα σε χειροκροτήματα για να εξηγήσει στο κοινό την ιστορία πίσω από το «Singing to Strangers» τραγούδι από τον ομώνυμο δίσκο του. Όταν η κόρη του προσπάθησε να περιγράψει τη δουλειά του σε μια φίλή της, χρησιμοποίησε αυτά ακριβώς τα λόγια. «Γυρνάει τον κόσμο και τραγουδά σε αγνώστους». Αυτό ακριβώς δηλαδή που έκανε και χθες το βράδυ στο Ηρώδειο, κάνοντας τους 3.500 αγνώστους να σιγοτραγουδούν μαζί του, με μόνο τους παράπονο, ότι ήθελαν κι άλλο.

Τζακ Σαβορέτι
© Χρήστος Κισατζεκιάν


Η βραδιά έκλεισε με ακόμη πιο χορευτική έως και reggae διάθεση από τον Τζακ Σαβορέτι, που αν και καθιστούς και με μάσκες στο πρόσωπο, μας έκανε να κουνηθούμε στους ρυθμούς του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ