Μουσικη

Οι Fugees ανακοίνωσαν Reunion Tour για τα 25 χρόνια του Score

Οι Lauryn Hill, Wyclef Jean και Pras Michel θα επανενωθούν για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Wyclef Jean, Lauryn Hill and Pras Michel
Wyclef Jean, Lauryn Hill and Pras Michel © Getty Images

Η περιοδεία του συγκροτήματος Fugees ξεκινά σήμερα στη Νέα Υόρκη για μια ειδική εμφάνιση στο πλαίσιο του Global Citizen Live.

Οι Fugees επανενώνονται ανακοινώνοντας συναυλίες με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το επιτυχημένο άλμπουμ τους με τίτλο The Score που κυκλοφόρησε το 1996.

 

 

Οι πρώτες συναυλίες του συγκροτήματος μετά από 15 χρόνια θα λάβουν χώρα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, στο Λονδίνο, το Παρίσι, αλλά και σε πόλεις της Νιγηρίας και της Γκάνα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. 

Σημειώνεται ότι το The Score γνώρισε τεράστια επιτυχία χάρη στη διασκευή του Killing Me Softly της Roberta Flack. To άλμπουμ έγινε επτά φορές πλατινένιο και κέρδισε βραβείο Grammy.

Η Lauryn Hill σε συνέντευξη τύπου δήλωσε: «Οι Fugees έχουν μια σύνθετη, αλλά επιδραστική ιστορία. Δεν είχα συνειδητοποιήσει καν ότι πλησίαζε η 25η επέτειος, όταν κάποιος μου το ανέφερε τυχαία. Αποφάσισα να τιμήσω αυτό το σημαντικό project, την επέτειο της κυκλοφορίας του και τους fans που εκτίμησαν την μουσική που δημιουργήσαμε».

Ο Wyclef Jean πρόσθεσε: «Όσο γιορτάζουμε αυτά τα 25 χρόνια με τους Fugees, η πρώτη μου ανάμνηση είναι ότι κάποτε ορκιστήκαμε ότι δεν θα κάνουμε απλά μουσική, αλλά θα είμαστε ένα ολόκληρο κίνημα. Θα είμαστε η φωνή για αυτούς που δεν εισακούγονται και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαι ευγνώμων που ο Θεός μας έφερε μαζί για ακόμη μια φορά».

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1994 με τίτλο Blunted on Reality ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε το επιτυχημένο The Score. Στη συνέχεια, εξαιτίας και των εντάσεων ανάμεσα στα μέλη, ο καθένας επικεντρώθηκε στη σόλο καριέρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ