Visual Browsing
Panx Romana

Δείτε την ταινία μικρού μήκους του Frank Panx των Panx Romana

«Στην κοιλάδα της βαθιάς σκιάς» - ένα φιλμ φτιαγμένο στην εποχή του κορωνοϊού
Panx Romana live
Ο Frank Panx των Panx Romana δημιούργησε ένα φιλμ μικρού μήκους μέσα στις 42 ημέρες καραντίνας και το δίνει σε ελεύθερη προβολή.

Οι μέρες του «Μένουμε Σπίτι» επηρέασαν τον καθένα μας διαφορετικά, όσο κι αν ήμασταν «όλοι ίσοι» μπροστά στον κορωνοϊό. Άλλοι ανακάλυψαν τον εαυτό τους, άλλοι είδαν κρυμμένες αλήθειες, άλλοι διάβασαν ή έβλεπαν ταινίες για να ξεχαστούν, άλλοι μετέδιδαν live unplugged τα τραγούδια τους.

Ο Frank Panx (ο «Φωνή, Στίχοι, Έντυπα» των Panx Romana), κράτησε ατόφιο το προφίλ το δικό του και του συγκροτήματος -όπως ατόφια υπάρχει και η παρέα των Panx, με την αρχική της σύνθεση με την οποία δραστηριοποιούνται στις ζωντανές τους εμφανίσεις και στο studio.

Ετοίμασε μία ταινία με τίτλο «Στην κοιλάδα της βαθιάς σκιάς», που ολοκληρώθηκε στην εποχή του κορονοϊού, σ’ αυτές τις 42 ημέρες, τις 1008 ώρες της απομόνωσής του όπως λέει, και την κυκλοφορεί ελεύθερη στο διαδίκτυο «καλώντας με την προβολή της μαζί και την ενσυναίσθηση όλων μας για μια ενεργή συνάντηση στους δρόμους της ζωής»

Frank Panx poster
Frank Panx, “Στην κοιλάδα της βαθιάς σκιάς”
Σχετικα
Desolation Center: Οι punks της ερήμου που είδαν πρώτοι το μέλλον
Desolation Center: Οι punks της ερήμου που είδαν πρώτοι το μέλλον

Όπως λέει ο Frank, «τα γυρίσματα έγιναν στην βαθιά σκιά της Ειδομένης, στα Ελληνικά σύνορα, τον χειμώνα του 2016 κάτω από ακραίες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που εκεί αναζητούσαν το πέρασμα σ’ ένα καλύτερο μέλλον, ένα σπίτι, μια φωλιά κι ένα πιάτο στο τραπέζι. Το μάθημα ζωής που αποκόμισα εκεί έχει διαχρονική αξία και περιέχει αλήθειες και πώς να τις αρνηθείς; Αλήθειες που με έκαναν να επαναστατήσω όταν ακούστηκε πως “απέναντι στον κορονοϊό, είμαστε όλοι ίσοι”. Αλήθειες που λένε ότι, στο παιγνίδι της ζωής, στη “Μονόπολη, δεν παίζουμε όλοι με τους ίδιους κανόνες”. Μα ακόμα και αν τα μάτια μας αρνούνται να δουν την αλήθεια, υπάρχει η αντάρτισσα καρδιά μας που σκιρτά από αγάπη και μπαίνει στα παπούτσια του άλλου. Το μετερίζι που υπερασπιζόμαστε λέγεται “Άνθρωπος” και όπλα μας είναι όλα αυτά που μας ενέπνευσαν στην εποχή της αθωότητας. Μακάρι στο ταξίδι της ζωής, μόνο γι’ αυτό να μας κατηγορήσουν και μόνο γι’ αυτό, αν επιθυμούν, στην καρδιά τους να μας κρατήσουν. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, οι άνθρωποι κάνουν. Μείνετε ενεργοί, Frank Panx».

"Στην Κοιλάδα της Βαθιάς Σκιάς" "In the Valley of Deep Shadow" a short film by Frank Panx (Eng Subs)

Οι Panx Romana, είναι μία από τις πιο δυνατές και καθαρές φωνές που έχουν ακουστεί στο ελληνικό ροκ. Οι ίδιοι δίνουν σαν στίγμα: «είναι το άσυλο των ημερών της αθωώτητας ανήσυχων αμούστακων νεαρών από τα 70s. Από τότε κρατά το εφηβικό τους όνειρο να κάνουν μια μπάντα που θα είχε δυνατή φωνή και στάση ζωής βασισμένη στην πράξη. Έτσι η μπάντα υπήρχε πάντα με διάφορα ονόματα όπως «Χάος» ή «Παραμάνα Band» αλλά χωρίς μουσικά όργανα, αλλά και όταν απέκτησαν δεν γνώριζαν πώς να τα κρατήσουν. Όμως ο εμπρησμός του Rock’n’ Roll από τις αρχές του 1977 ήταν αρκετός για να δημιούργηθεί η πρώτη πανκ ροκ συμμορία της Αθήνας και αργότερα οι πρώτες μπάντες. Χρειάστηκε να περάσουν από τους Stress, TVC & Video Games μέχρι να φτάσουν το 1982 να δημιουργήσουν μια από τις πιο ιστορικές μπάντες της εγχώριας σκηνής που το 2017 έκλεισε 35 χρόνια ζωής. Δε σπάσανε, που πιστεύουν ακόμα, που έχουν κάτι να μας πουν, να μας φωνάξουν.. «σήμανε συναγερμόοο»…

Σχετικα
O Iggy Pop, o John Varvatos και η ιστορία του punk
O Iggy Pop, o John Varvatos και η ιστορία του punk

Σε μια εποχή που καταρρέει, οι Panx Romana με τις καταιγιστικές μουσικές, τους αιχμηρούς και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση τους, ενώνουν ολόκληρες γενιές μέσα από τραγούδια για ισότητα, ελευθερία, ανθρωπιά. Ιδέες και έννοιες που βάλλονται με πάθος. Είναι η δύναμη του συνειδητοποιημένου rock’n’roll που ζει τ’ όνειρο ακόμα και αν μοιάζει ουτοπία.

Αυτή η δύναμη είναι που ενώνει φωνές, στην συχνότητα των Panx με διαχρονικά παλαιά, αλλά και νέα τραγούδια μιας μπάντας, που η εποχή μας τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ…

Panx Romana:
Frank Panx – Φωνή, Στίχοι, Έντυπα
Woody Panx – Κιθάρα, Μουσική, Φωνητικά
Julio Panx – Μπάσο, Μουσική, Φωνητικά
Δημήτρης Δημητράκας – Τύμπανα

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5