Κινηματογραφος

The Batman: Η Warner Bros ετοιμάζει σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον

Η αποκάλυψη έγινε στο CinemaCon του Λας Βέγκας

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία του Ρόμπερτ Πάτινσον από την ταινία The Batman.
© Tanweer

The Batman: Μετά την επιτυχία της ταινίας του Ματ Ριβς η Warner Bros ετοιμάζει σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον και πάλι στον ρόλο του «Σκοτεινού Ιππότη».

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρόσφατη ταινία της DC«The Batman» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον και σκηνοθεσία Ματ Ριβς, ήταν δεδομένο πως το φρανσάιζ θα συνεχιστεί. Συντομότερα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς, έγινε γνωστό πως το σίκουελ ήδη έχει αρχίσει να ετοιμάζεται στο μυαλό των ανθρώπων της Warner Bros. Η αποκάλυψη έγινε στο CinemaCon του Λας Βέγκας και, όπως όλα δείχνουν, ο «Σκοτεινός Ιππότης» της Gotham θα επιστρέψει με το ίδιο cast. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Batman (@thebatman)

 

Το «The Batman» απέσπασε πολλών ειδών κριτικές από αποθεωτικές εώς και προβληματικές από τους φανς των super hero ταινιών και της DC. Σε πολλούς δεν άρεσε η πιο σκοτεινή έκδοση του ήρωα, όμως άλλοι θέωρησαν πως η συγκεκριμένη version του Batman ήταν από τις πιο κοντινές σε εκείνη των κόμιξ. Ο χαρακτήρας παρουσιαζόταν ως κανονικός ντετέκτιβ και σε πολλούς κέντρισε το ενδιαφέρον η σχέση του Batman με την Catwoman. Ανάμεσα σε όλα αυτά η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει τα 750 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη παγκοσμίως και αυτό την κάνει την πιο επικερδή για τη φετινή χρονιά. 

Το συνέδριο CinemaCon λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας από τις 25 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα. Την Τρίτη η Warner Bros ανέλαβε μία παρουσίαση μελλοντικών πλάνων και σε αυτή ο Ματ Ριβς αποκάλυψε πως θα σκηνοθετήσει και θα γράψει το σενάριο για το σίκουελ. Εκτός από την ανακοίνωση αρνήθηκε να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες. 

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήταν ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της ταινίας στον ρόλο του Batman και ήταν σίγουρο πως θα πρωταγωνιστήσει και στη follow up παραγωγή. Ο ίδιος μάλιστα είχε όνειρο ζωής να ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο και έφυγε για λίγο από τα γυρίσματα του «Tenet» το 2019 στο Λος Άντζελες, ώστε να βρεθεί στις οντισιόν. «Είπα ως δικαιολογία ότι έχω ένα οικογενειακό θέμα και αμέσως με ρώτησε αν έχω οντισιόν για τον ρόλο του Batman. Ακόμα δεν έχω καταλάβει, πως το έμαθε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωταγωνιστής. Ο σκηνοθέτης του «Tenet», Κρίστοφερ Νόλαν, έχει τη δική του ιστορία με τη Warner Bros και τον «Σκοτεινό Ιππότη». Μάλιστα ήταν και ο πρώτος που του είπε συγχαρητήρια για τον ρόλο, ακόμα κι αν ο 35χρονος ηθοποιός δεν το είχε αποκαλύψει σε κανέναν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Παράλληλα η συνεργασία της εταιρείας με την HBO Max έκανε όλες τις παραγωγές της μέσα στο 2021 διάθεσιμες για το κοινό της πλατφόρμας και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την τρέχουσα χρονιά. Η Warner Bros θα αφήνει τις ταινίες της αποκλειστικά στις κινηματογραφικές αίθουσες για 45 ημέρες και έπειτα ο κόσμος θα μπορεί να τις απολαύσει στριμάροντας στην εφαρμογή.

 

 

 

Η ταινία «The Batman» ακολουθεί τα πρώτα βήματα του ήρωα στη Gotham ως «ο καλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου». Στην προσπάθειά του να επεναφέρει την τάξη και τη δικαιοσύνη στην πόλη, έρχεται αντιμέτωπος με τον διάσημο έχθρο του από τα κόμιξ «The Riddler» (Πολ Ντέινο). Το πρωταγωνιστικό cast είναι γεμάτο από πολύ γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ, όπως η Ζόι Κράβιτζ ως Catwoman, Κόλιν Φάρελ ως Penguin και Τζέφρι Ράιτ ως ντετέκτιβ James Gordon

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Picky Jones (@pickyjones)

 

Σίγουρα το σίκουελ της πρώτης ταινίας αναμένεται με προσμονή από κοινό και κριτικούς, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει για το πως οι συντελεστές θα εισάγουν τον χαρακτήρα του Joker στην ιστορία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ