Κινηματογραφος

Κοκτέιλ και όνειρα στο γυαλιστερό «Cocktail»

Ο Τομ Κρουζ και η Ελίζαμπεθ Σου παλεύουν στην άμμο

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Cocktail» του Ρότζερ Ντόναλντσον, με τους Τομ Κρουζ και Ελίζαμπεθ Σου

Τι Να Δω Σήμερα: «Cocktail» του Ρότζερ Ντόναλντσον, με τους Τομ Κρουζ και Ελίζαμπεθ Σου - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Η τακτική επικαιρότητα τρέχει όπως κάθε μέρα, η κινηματογραφική επικαιρότητα επίσης, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και το NBA All Star Weekend έριξαν αυλαία, η Μπερλινάλε έδωσε βραβεία, σειρά παίρνει σε λίγο το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ενώ στο βάθος φαίνονται τα Όσκαρ κι ακόμη πιο πίσω το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ το Καννών και έτσι, φίλοι μου, με αυτό τον ρυθμό θα φτάσουμε ως το καλοκαίρι. Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα πριν μπούμε στο παραπάνω έντονο χρονοδιάγραμμα κι ας σταματήσουμε για μια στιγμή αναλογιζόμενοι πως σήμερα, αυτή την ηλιόλουστη ημέρα (στην μακρινή Αμερική), γιορτάζεται η Εθνική Ημέρα Μαργαρίτας. Όχι το λουλούδι, το κοκτέιλ. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Cocktail» του  Ρότζερ Ντόναλντσον.

Cocktail 1988 Trailer | Tom Cruise | Bryan Brown

Ο Μπράιαν (Τομ Κρουζ) είναι ένας φιλόδοξος φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων, ο οποίος δουλεύει ως μπάρμαν μερικής απασχόλησης. Οι ικανότητες και το παρουσιαστικό του θα προσελκύσουν την επιτυχία ενώ ο ίδιος ονειρεύεται τη δική του επιχείρηση. Όμως ο έρωτας για την επίσης νεαρή Τζόρνταν (Ελίζαμπεθ Σου) θα αλλάξει τα πλάνα του, καθώς θα του χτυπήσει την πόρτα δύο χρόνια αργότερα, ενώ δουλεύει σε ένα beach bar στην Τζαμάικα.

Φθηνοί εντυπωσιασμοί με ακροβατικά πίσω από τις μπάρες και ταχυδακτυλουργικά κόλπα με ιπτάμενα μπουκάλια μεν, ένοχη 80s απόλαυση και ευκαιρία για να θαυμάσεις για άλλη μια φορά την Ελίζαμπεθ Σου να παλεύει στην άμμο, δε. Μια ταινία λεία σαν επιφάνεια περιοδικού, η οποία ακουμπά με έναν σχετικά επιφανειακό τρόπο την έκδηλη ματαιοδοξία της δεκαετίας του 1980, με δύο storylines πιο απλά κι από συνταγή τζιν τόνικ. Παραμένει δροσερή, γυαλιστερή και σε κάποιες στιγμές καταφέρνει να είναι ακόμη και αστεία, ωστόσο δεν θα σας μάθει τίποτα για το ποτό, την τεχνική του bartending (μια ομολογουμένως δύσκολη εργασία), ή ακόμη και την τέχνη του να πίνεις στα bars. Απολαύστε υπεύθυνα.

«Cocktail» του Ρότζερ Ντόναλντσον

Η ταινία «Cocktail» είναι διαθέσιμη στο Google Play Movies.


Κοκτέιλ (Cocktail)
Η.Π.Α., Καναδάς, 1988, Έγχρωμη
Δράμα /Κωμωδία / Ρομαντική, 104’
Σκηνοθεσία: Ρότζερ Ντόναλντσον
Σενάριο: Χέιγουντ Γκουλντ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Ελίζαμπεθ Σου, Μπράιαν Μπράουν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ