Κινηματογραφος

Κιάνου Ριβς: Η ιστορία πίσω από το διάσημο «Sad Keanu» meme

«Απλά τρώω ένα σάντουιτς»

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κιάνου Ριβς και ο Στέφεν Κόλμπερτ κατά τη διάρκεια της εκπομπής Late Show
© Youtube / The Late Show with Stephen Colbert

Ο διάσημος ηθοποιός Κιάνου Ριβς, βρέθηκε στο Late Show του Στέφεν Κόλμπερτ και αναφέρθηκε στο τι σκεφτόταν την ώρα του διάσημου «Sad Keanu» meme

Ο Κιάνου Ριβς καταφέρνει να τραβάει πάνω του διαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό δεν το κάνει αποκλειστικά με τις υποκριτικές του ικανότητες αλλά και με τη καλοσύνη ή το χαμόγελό του, που είναι πάντα διάχυτα. Αυτή τη φορά ο αστέρας του Χόλιγουντ έγινε πρώτο θέμα συζήτησης, καθώς βρέθηκε στο «Late Show» του Στέφεν Κόλμπερτ και μίλησε για το τι σκεφτόταν την ώρα που τραβήχτηκε το στιγμιότυπο που έγινε γνωστό σε όλο τον πλανήτη ως «Sad Keanu» meme.

"I Was Hungry" - Decoding The 'Sad Keanu' Meme With Keanu Reeves

Τα memes περιλαμβάνουν ένα μεγάλο χώρο του διαδικτύου και οι χρήστες τα χρησιμοποιούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έγιναν γνωστά από τις ιστοσελίδες 9GAG, Reddit και 4Chan, οι οποίες είναι οι πρώτες που τα εισάγουν μαζικά στο ευρύ κοινό. Τον Μάιο του 2010 ο Κιάνου Ριβς κάθεται σε ένα παγκάκι, έτοιμος να φάει ένα σάντουιτς. Ο κινηματογραφικός «John Wick» βρίσκεται εκεί μόνος του και φαίνεται εντόνως προβληματισμένος ή ακόμα και στεναχωρημένος. Εκείνη τη στιγμή τον συλλαμβάνει ο φακός του παπαράτσι Ρον Ασντόριαν. Άθελα του έχει μόλις τραβήξει μία φωτογραφία που θα πρωταγωνιστήσει στον κόσμο του ίντερνετ τα επόμενα χρόνια, όντας ένα από τα πιο γνωστά χιουμοριστικά memes.

Το πρώτο thread με τη φωτογραφία φτιάχνεται στο Reddit και οι χρήστες ξεκινούν να βάζουν ένα - ένα τα δικά τους memes. Για ένα μεγάλο διάστημα  είναι το πράγμα που ψάχνουν περισσότερο οι χρήστες όταν ανοίγουν τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και δημιουργείται φρενίτιδα όχι μόνο με τα χιουμοριστικά posts αλλά και για τον ίδιο τον ηθοποιό. Ο Κιάνου Ριβς λαμβάνει δημοσιότητα και από ανθρώπους που δεν γνώριζαν την ιστορία του. Πλέον όλοι ήθελαν να μάθουν περισσότερα κομμάτια της. Το meme γίνεται γνωστό με την ονομασία «Sad Keanu» καθώς ο πασίγνωστος ηθοποιός στην φωτογραφία φαίνεται στεναχωρημένος.

 

 

 

Χρησιμοποιήθηκε από πολλούς και για πολλά χρόνια. Μία από αυτούς είναι και η σταρ του σινεμά, Ντρου Μπάριμορ, όπου χρησιμοποίησε πολύ πρόσφατα την πόζα του Κιάνου Ριβς. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore)

 

Έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά ο Ριβς θα βρεθεί στην εκπομπή «Late Show» του Στέφεν Κόλμπερτ για να προμοτάρει την πολυαναμενόμενη ταινία «Matrix Resurrections», η οποία θα αποτελέσει ταυτόχρονα και την αναβιώση του θρυλικού φρανσάιζ «Matrix». Ο παρουσιαστής δεν κατάφερε να κρατηθεί και κατα τη διάρκεια της κουβέντας, ρώτησε τον ηθοποιό για το τι είχε στο μυαλό του, την ώρα που τραβήχτηκε το «Sad Keanu» meme. «Απλά τρώω ένα σάντουιτς ρε φίλε. Σκεφτόμουνα. Είχαν συμβεί κάποια ζητήματα...πείναγα» απάντησε αφοπλιστικά ο Ριβς με τον Κόλμπερτ να προσθέτει ότι «Ο Κιάνου Ριβς είναι τόσο mememable διότι είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. Οι άνθρωποι βρίσκουν πάνω σου νόημα και γι΄αυτό ασχολούνται πολλές φορές με τα πράγματα που κάνεις».

Τη ώρα της συζήτησης ο παρουσιαστής αναφέρθηκε και στο νέο κόμικ «BRZKR», που είναι δημιούργημα των Κιάνου Ριβς και Μαντ Γκιντ. Ο Ρον Γκάρνεϊ είναι το πρόσωπο που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των εικόνων και έκανε χρήση μίας πολύ γνώριμης φιγούρας. 

Ο 57χρονος σταρ παραδέχτηκε πως η απεικόνιση είναι εμπνευσμένη από το περιβόητο meme. Η ιστορία επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του Berzeker, ενός αθάνατου πολεμιστή, ο οποίος μάχεται ενάντια στο κακό στο πέρασμα των αιώνων. Το πρώτο τεύχος δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2021 και αναμένονται άλλα 11 τεύχη. Μάλιστα πολλές φήμες αναφέρουν πως το Netflix ετοιμάζεται να το φέρει και στην πλατφόρμα του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ