Visual Browsing
Σκηνή από την ταινία «Εθνικός Κήπος» της Σύνης Παππά

Νύχτες Πρεμιέρας: Δωρεάν, online 7 ταινίες του Athens Film Lab

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Σκηνή από την ταινία «Εθνικός Κήπος» της Σύνης Παππά / Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει δωρεάν στην πλατφόρμα του, 7 ταινίες μικρού μήκους του Athens Film Lab.

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και  κυρίως στον τρόπο ψυχαγωγίας. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ένας μεγάλος αριθμός πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταφέρθηκε διαδικτυακά με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε παραστάσεις μέσα από τις οθόνες. Η θέαση κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στο σπίτι, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες που προσφέρει χαρά και μας βοηθά να αποστασιοποιηθούμε για λίγο από τη δυσάρεστη ειδησεογραφία.  

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας φροντίζει για τη διασκέδαση κατά τη διάρκεια του lockdown, παρουσιάζοντας μια εορταστική κινηματογραφική βόλτα στην Αθήνα, με την online προβολή των επτά ταινιών μικρού μήκους που αναδείχθηκαν από το παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας Athens Film Lab. Το τμήμα στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση νέων κινηματογραφιστών μέσα από εργαστήρια και pitching sessions. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ εντάσσει στην online ταινιοθήκη, πρότζεκτ των Ζακλίν Λέντζου, Ευθύμη Kosemund Σανίδη, Νίκο Πάστρα, Νατάσσα Ξύδη, Σύνη Παππά, Αριστοτέλη Μαραγκό και Ορφέα Περετζή, τα οποία δίνουν τη δική τους κινηματογραφική ματιά στην Αθήνα. Το θέμα του Athens Film Lab, ήταν «η ανάδειξη της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της Αθήνας» και τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική μητρόπολη και δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Οι κινηματογραφιστές που οι ταινίες μικρού μήκους τους προβάλλονται δωρεάν στην πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών - Νύχτες Πρεμιέρας
 
Σχετικα
Παγκόσμια Ημέρα Γης: Δείτε το «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου
Παγκόσμια Ημέρα Γης: Δείτε το «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου

Οι επτά ομάδες που ξεχώρισαν και δημιούργησαν τις ταινίες που θα προβληθούν στην online πλατφόρμα, προέκυψαν από 21 επιλεγμένες ομάδες παραγωγής που συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα την παραγωγή, το σενάριο και την σκηνοθεσία. Οι δημιουργοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε αναγνωρισμένους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας, σε ειδικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Οι ομάδες που διακρίθηκαν, κέρδισαν τη χρηματοδότηση του προγράμματος αξίας 7.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των ταινιών τους που τον Δεκέμβριο του 2015 παρουσιάστηκαν στο κοινό.

Οι ταινίες που θα παρακολουθήσουμε δωρεάν στην πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών - Νύχτες Πρεμιέρας

«Ακρυλικό» σε σκηνοθεσία του Νίκου Πάστρα 

Σκηνή από την ταινία «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα
Σκηνή από την ταινία «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα/ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας
Σχετικα
Για την adidas, το Impossible is Nothing
Για την adidas, το Impossible is Nothing

Περιγραφή: Η πρώτη φορά ενός 16χρονου κοριτσιού γίνεται η αφετηρία για ένα συναισθηματικό ταξίδι ενηλικίωσης και συμφιλίωσης με το θάνατο, μέσω της μουσικής και της δύναμής της.
Παραγωγή: Φαίδρα Βόκαλη
Ηθοποιοί: Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Κωστής Χαραμουντάνης, Sissi Rada

«Astrometal» σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Kosemund Σανίδη

Σκηνή από την ταινία μικρού μήκους του Ευθύμη Kosemund Σανίδη «Astrometal»
Σκηνή από την ταινία μικρού μήκους του Ευθύμη Kosemund Σανίδη «Astrometal»/ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

Περιγραφή: Δύο αγόρια και μια κοπέλα ετοιμάζονται για clubbing στην καρδιά της Αθήνας. Φτάνοντας εκεί, θα αντικρίσουν ένα άδειο club με τη μουσική να παίζει στη διαπασών. 
Παραγωγή: Δέσποινα Σιφνιάδου
Ηθοποιοί: Μιχάλης Σαράντης, Θάλεια Παπακώστα, Γιάννης Νιάρρος, Τίτα Μπονάτσου

«Cruiser» σε σκηνοθεσία του Αριστοτέλη Μαραγκού

Σκηνή από την ταινία «Cruiser» του Αριστοτέλη Μαραγκού
Σκηνή από την ταινία «Cruiser» του Αριστοτέλη Μαραγκού/ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας

Περιγραφή: Eίναι άλλη μια νύχτα στο 24ωρο βενζινάδικο στα όρια της Αθήνας. Ο Βλάσης ξεκινά την νυχτερινή του βάρδια. Ο Στέφανος, ένας μεσήλικας νταλικέρης. Δύο ήρωες εκμυστηρεύονται τις σκέψεις και τα όνειρα τους, παγιδευμένοι στην Αθηναϊκή νύχτα. Ακροβατώντας ανάμεσα στο αστείο και το τραγικό, θα μοιραστούν τις ιστορίες τους σε μια προσπάθεια να καταλάβουν ο ένας τον άλλον και τι σημαίνει να είσαι έτοιμος για το ταξίδι.
Παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Νικούλης, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννακάκος, Θωμάς Νικούλης

«Ο Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία της Σύνης Παππά

Σκηνή από την ταινία «Εθνικός Κήπος» της Σύνης Παππά
Σκηνή από την ταινία «Εθνικός Κήπος» της Σύνης Παππά / Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

Περιγραφή: Η Τίνα, παιδί-θαύμα στην ραπτική ρούχων, παίρνει μέρος στον αποκριάτικο διαγωνισμό κοστουμιού ντυμένη Πιγκουίνος και χάνει το πρώτο βραβείο από το Χανουμάκι. Προσπαθώντας να ανακαλύψει τα προτερήματα της νικητήριας στολής έρχεται αντιμέτωπη με μια καθοριστική αλήθεια.
Παραγωγή: Μάρια Ρεπούση
Ηθοποιοί: Μαίρη Καραζήση, Κατερίνα Λαζοπούλου, Αλέξανδρος Δήμος, Ίριδα Μπαγλανέα, Στάθης Αποστόλου, Δημήτρης Αμπατζής, Τάσος Σακκέτος, Ραφίκα Σαουίς

«Η ζωή ενός νεκρού» σε σκηνοθεσία του Ορφέα Περετζή 

Σκηνή από την ταινία «Η ζωή ενός νεκρού» του Ορφέα Περετζή
Σκηνή από την ταινία «Η ζωή ενός νεκρού» του Ορφέα Περετζή/ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

Περιγραφή: Βασισμένο σε αληθινή ιστορία και κινηματογραφημένο στο ίδιο το διαμέρισμα που συνέβησαν όλα, “H Ζωή ενός Νεκρού” περιγράφει την υπερβατική εμπειρία ενός νεαρού κινηματογραφιστή που μπαίνει στο διαμέρισμά του Θείου του λίγες μόνο μέρες μετά τον μυστηριώδη θάνατό του.
Παραγωγή: Κωνσταντίνος Βασίλαρος
Ηθοποιοί: Απόστολος Κολοκυθάς, Σταμάτης Λόγος, Ιουλία Βεντίκου, Βίκυ Τσέλιου, Μαρίζα Πελεκάνου

«HIWA» σε σκηνοθεσία της Ζακλίν Λέντζου 

Σκηνή από την ταινία «Hiwa» της Ζακλίν Λέντζου
Σκηνή από την ταινία «Hiwa» της Ζακλίν Λέντζου/ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου - Νύχτες Πρεμιέρας

Περιγραφή: Στην Αθήνα του Jay, ο ήλιος δεν είναι αρκετός. Κοιτάς κατάματα, χωρίς να τυφλωθείς.
Παραγωγή: Βίκυ Μίχα
Ηθοποιοί: Jay Melchor Lopez, Jerahmeel Zsara Lopez, Kirsten Tisha Luis

«-1» σε σκηνοθεσία της Νατάσσας Ξύδη

Σκηνή από την ταινία «-1» της Νατάσσας Ξύδη
Σκηνή από την ταινία «-1» της Νατάσσας Ξύδη / Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου - Νύχτες Πρεμιέρας

Περιγραφή: Καλοκαίρι στην Αθήνα και όλα είναι γκρι εκτός από τα φούξια μαλλιά της δεκαπεντάχρονης ερωτευμένης Έλσας. Και τα όνειρα; Έχουν χρώμα τα όνειρα;
Παραγωγή: Φένια Κοσοβίτσα, Μάνος Παπαδάκης
Ηθοποιοί: Άννα Κλάδη, Δημήτρης Κίτσος, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Κοτσυφάς, Andrian Frieling, Marlene Kaminsky, Gaia Kamer Nousias


Για περισσότερες πληροφορίες και την προβολή ταινιών, επισκεφτείτε την πλατφόρμα online.aiff.gr

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5