Visual Browsing
ΤΕΥΧΟΣ 677

Ο Στράτος Τζίτζης μας μιλάει για την ταινία του «Night Out», που θα δούμε στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του μας μεταφέρει στο νυχτερινό Βερολίνο

Την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Στράτου Τζίτζη θα δούμε στις 3 και 4 Νοεμβρίου στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μετά από τα «Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας», «Σώσε Με», «45 Τετραγωνικά» και «Καύση», το «Night Out» είναι η πρώτη του αληθινά «ξένη» ταινία, αφού είναι γυρισμένη εξολοκλήρου στο Βερολίνο. Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία για τις τρελές βερολινέζικες νύχτες και τις απρόβλεπτες συνέπειές τους. Ήρωες της είναι ένα πολύχρωμο μίγμα ετερο-ομοφυλόφιλων, μόνων ή σε παρέες, που βγαίνουν σαββατόβραδο να διασκεδάσουν, εξερευνώντας τη νυχτερινή πόλη και τις σχέσεις τους. Οι ιστορίες των πρωταγωνιστών θα μπλεχτούν τελικά στο Kit Kat Club, θρυλικό για τα «διονυσιακά» πάρτι του, όπου θα έρθουν τα πάνω κάτω.
Γυρισμένη σε «απαγορευμένα» μέρη, όπου δεν επιτρέπεται καμία κάμερα ή κινητό, όπως στο Abstand (την κατάληψη αναρχικών) και στο Κιτ Κατ, με εκατοντάδες πραγματικούς θαμώνες που συμμετείχαν στα γυρίσματα, είναι η πρώτη ταινία που δείχνει την ιδιαίτερη πλευρά του νυχτερινού Βερολίνου, χωρίς να τη δραματοποιεί με σκοτεινές ιστορίες. Όλα στο φως, ανάλαφρα και διασκεδαστικά. Όπως μας λέει ο ίδιος ο σκηνοθέτης:

«Το Night Out κινείται στα νυχτερινά μονοπάτια του Βερολίνου, που μπορεί να σε πάνε σε μέρη απάτητα για τους πολλούς, αν αποφασίσεις να τα προχωρήσεις ως το τέλος. Τα ακολούθησα μαζί με τους «ήρωες» της ταινίας, εννιά διαφορετικούς χαρακτήρες, κάποιους μόνους, κάποιους σε ζευγάρια ή παρέες. Είναι όλων των ειδών χαρακτήρες, τόσο σεξουαλικά (από gay και bi μέχρι straight και swingers), όσο και κοινωνικά (από γκαλερίστες μέχρι περιθωριακούς και πρόσφυγες). Γίνονται μπερδέματα μεταξύ τους και ανατροπές αναπόφευκτες, αφού το πάνε γυρεύοντας. Το γυρεύουν τόσο που καταλήγουν στο Kit Kat Club, όπου γίνεται βέβαια «της κακομοίρας».

Όλα αυτά παρουσιάζονται από την αστεία, γλεντζέδικη πλευρά τους, με μια χαλαρή πλοκή, χωρίς δράματα και οδυρμούς. Ήθελα να κάνω μια ανακουφιστική ταινία από τις εντάσεις της μέρας.

Σχετικα
6 blockbuster ταινίες που θα δούμε το 2021
6 blockbuster ταινίες που θα δούμε το 2021

Night Out

Μια ταινία σαν νυχτερινή έξοδο, όπου βγαίνουμε για να χαλαρώσουμε και να «τη βρούμε». Βέβαια αν «την ψάξουμε» πολύ, μπορούμε να βρούμε κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά αυτά έχει η νύχτα.

Night Out
Σχετικα
Κώστας Βουτσάς: Ένας χρόνος χωρίς τον «αιώνιο έφηβο»
Κώστας Βουτσάς: Ένας χρόνος χωρίς τον «αιώνιο έφηβο»

Αυτή η ταινία λειτουργεί και σαν ντοκουμέντο της βερολινέζικης νύχτας (για όσο θα διαρκέσει ακόμη). Δείχνει πραγματικούς χώρους και ανθρώπους, μπαίνει σε underground στέκια, φανερώνει σκηνικά που δεν έχουν κινηματογραφηθεί ποτέ, αφού σε αυτά απαγορεύεται οποιαδήποτε κάμερα και κινητό. Για να το καταφέρουμε γίναμε ένα με αυτόν τον κόσμο, και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του. Περάσαμε βέβαια καλά, και αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Info: Παραγωγή Γερμανία 2018, διάρκεια 88’, γλώσσα Αγγλικά/Γερμανικά
Το Night Out έχει διανομή στη Γερμανία από τη Meteor Film, στη Β. Αμερική από την Corinth Film, στην Ταϊλάνδη και άλλες χώρες από τη Wide Management, που έχει και τη διεθνή διανομή της ταινίας. H πρώτη δημόσια προβολή έγινε στις 22 Απριλίου 2018 στο Achtung Berlin Film Festival, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα.
Προβολές στη Θεσσαλονίκη: Αίθουσα JOHN CASSAVETES, Αποθήκη 1, Λιμάνι, Σάββατο 3/11/2018, 22:30
Αίθουσα JOHN CASSAVETES, Αποθήκη 1, Λιμάνι, Κυριακή 4/11/2018, 14:00

Night Out

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5