Πολιτισμος

Εδώ Μικρό Πολυτεχνείο με ανανεωμένο πρόγραμμα

Στο αγαπημένο μας στέκι στο Θησείο αλλά και μέσω διαδικτύου, το γνωστό σεμιναριάδικο μας δίνει και φέτος ραντεβού γνώσης και δημιουργίας.

woman_guest.jpg
Έφη Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μικρό Πολυτεχνείο
Μικρό Πολυτεχνείο, ο πολυχώρος σεμιναρίων τέχνης στο Θησείο

Μικρό Πολυτεχνείο: νέα σεμινάρια και online προτάσεις επιμόρφωσης για τη νέα χρονιά.

Εμφανίστηκε στον χάρτη της Αθήνας πριν από 19 χρόνια κι έγινε πυρήνας γνώσης, συνάντησης και εξωστρεφούς δημιουργικότητας. Πάντα συντονισμένο με το πνεύμα και τις ανάγκες των καιρών, το Μικρό Πολυτεχνείο συνεχίζει να προτείνει προγράμματα που ενεργοποιούν τη σκέψη και αναδεικνύουν δεξιότητες και ταλέντα.
Όχι μόνο από την γνώριμη και παρεϊστικη «φωλιά» του στο Θησείο ή κατά τις καλοκαιρινές περιηγήσεις του στα νησιά, αλλά πλέον και μέσω του διαδικτύου, μια δυνατότητα που βάζει στην παρέα του Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας και του κόσμου! Κι αν η πανδημία ενεργοποίησε τα on line αντανακλαστικά, είναι η ζεστή ανταπόκριση του κοινού που το ανέδειξε ως τον πρώτο σεμιναριακό χώρο της Αθήνας ευρέως γνωστό παντού όπου υπάρχουν Έλληνες.

Τα προγράμματα επιμόρφωσης από το Μικρό Πολυτεχνείο

Έχοντας στην ομάδα του διακεκριμένους συνεργάτες, το Μικρό Πολυτεχνείο προσφέρει ένα μπουκέτο επιλογών στους τομείς της Λογοτεχνίας, των Ψηφιακών καλλιτεχνικών εργαστηρίων και των Εργαστηρίων πρακτικών δεξιοτήτων και διεξόδων Ευ ζην. Μια πλειάδα διεξόδων για επιμόρφωση μέσα από online πλατφόρμες και όχι μόνο.

Όλια Λαζαρίδου
Η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτης Όλια Λαζαρίδου στην ομάδα διδασκόντων στο Μικρό Πολυτεχνείο

Οι λάτρεις της γραφής συντονιστείτε. Το Μικρό Πολυτεχνείο προτείνει μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους σε τομείς όπως το Μυθιστόρημα και το Διήγημα, η Βιωματική και η Αυτόματη Γραφή, το Θεατρικό Έργο και το Παραμύθι, η Ποίηση και η Στιχουργική, το Σενάριο για τον κινηματογραφικό και τον τηλεοπτικό λόγο. Ανάμεσα στους αξιόλογους εκπαιδευτές του σε αυτή την κατηγορία σεμιναρίων διακρίνει κανείς τα ονόματα της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου, του Κώστα Φασουλά και της Φωτεινής Λαμπρίδη, της Μελίνας Τανάγρη και του Νίκου Κολλάρου, των τραγουδοποιών Νίκου Ζούδιαρη και Παύλου Παυλίδη, των συγγραφέων Λένου Χρηστίδη και Φώτη Βλαστού, της Δέσποινας Μάντζαρη για την παιδική λογοτεχνία και του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη για τον κινηματογραφικό λόγο, των ανθρώπων του θεατρικού λόγου Όλιας Λαζαρίδου και Χρήστου Ναούμ, της Μαριανίκης Δορμπαράκη και της ποιήτριας Χριστίνας Οικονομίδου. Γενικός συντονιστής αυτής της πληθωρικής ομάδας ο Θράσος Καμινάκης.

Λίνα Νικολακοπούλου
Λίνα Νικολακοπούλου

Είστε καλλιτεχνική φύση; Τα Ψηφιακά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια περιλαμβάνουν προγράμματα για τη Φωτογραφία με τον Γιάννη Βουλγαράκη, την Εικονοληψία για τον Κινηματογράφο με τον Παναγιώτη Τσάγκα, το Web Μουσικό Ραδιόφωνο με τον Πάνο Χρυσοστόμου, την Ιστορία της Τέχνης με την Ειρήνη Χρυσοχέρη και την Ιστορία του Κινηματογράφου με τον Παναγιώτη Δενδραμή. Επίσης, εργαστήρια Εικαστικών Κατασκευών και Κούκλας με την Σεβαστή Χατζησαββίδου, Ζωγραφικής, Εικαστικού Κοσμήματος και Ελευθέρου Σχεδίου με την Αθηνά Νικολάου, Σκηνογραφίας με τον Γιώργο Λυντζέρη. Ιδιαίτερα αγαπούν στο Μικρό Πολυτεχνείο τα Εργαστήρια Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου, που διεξάγονται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Φίλντισι.

Μικρό Πολυτεχνείο
Το ραδιοφωνικό στούντιο του Pocket Radio στο Μικρό Πολυτεχνείο

Αν προτιμάτε να ποντάρετε στην τέχνη της καθημερινής ζωής, στον τομέα πρακτικών δεξιοτήτων και διεξόδων Ευ ζην κρατήστε στα υπόψιν τα προγράμματα Υποκριτικής για Pocket Theater και Ορθοφωνίας με την Ανδρομάχη Δαυλού, το Βιωματικό Θέατρο με τον Θράσο Χριστόπουλο και τη Μουσικοθεραπεία με την Κατερίνα Παλαιοθόδωρου. Ιδιαίτερα δημοφιλή αποδεικνύονται τα μαθήματα Διακόσμησης με τον Γιάννη Γιαννούλη, ενώ δεν λείπουν τα Workshops για το Personal Styling και το Make up με τον Γιώργο Γαβριηλίδη, τα μαθήματα Κοπτικής – Ραπτικής με την Αναστασία Γαυγιωτάκη, το πρόγραμμα Επικοινωνίας στην Διαφήμιση και Copy Writing με την Αλέκα Παπαδία, η Αριθμολογία και η καλλιτεχνική Καλλιγραφία.

Μικρό Πολυτεχνείο
Επί το έργον στο Μικρό Πολυτεχνείο

Και φυσικά, μην ξεχνάτε τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνονται από την άνοιξη σε νησιά όπως η Σύρος, η Τήνος, η Αίγινα και η Λευκάδα, ιδανικά για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με δημιουργική απασχόληση .

Ο Ιανουάριος στο Μικρό Πολυτεχνείο

Επειδή η καλή χρονιά από την αρχή φαίνεται, μπείτε στο παιχνίδι της γνώσης και της δημιουργίας τον Ιανουάριο και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές που προσφέρει αυτόν τον μήνα το Μικρό Πολυτεχνείο σε όσους έρχονται σε επαφή με τις δραστηριότητές του. Ξεκινούν άμεσα μαθήματα για: Αριθμολογία, Personal Styling, Make-up, Βιωματική Γραφή, Διακόσμηση, Κοπτική-Ραπτική, Σκηνογραφία, Ορθοφωνία, Μουσική Ραδιοφωνική Εκπομπή, Φωτογραφία, Εικονοληψία Κινηματογράφου, Σενάριο/Αυτοβιογραφικό Σινεμά, Συγγραφή Παραμυθιού, Θεατρική Γραφή, Αυτόματη Γραφή, Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου, Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Κινηματογράφου.

Έρχονται τον Φεβρουάριο στο Μικρό Πολυτεχνείο

Για τον Φεβρουάριο προγραμματίζονται στο Μικρό Πολυτεχνείο οι ενάρξεις των μαθημάτων με την Μελίνα Τανάγρη (Στοχαστική Γραφή) , το αφήγημα Μπονζάι με τον Θράσο Καμινάκη, το σεμινάριο Καλλιγραφίας και τα εικαστικά σεμινάρια (Ελεύθερο Σχέδιο, Ζωγραφική, Εικαστικό Κόσμημα) με την Αθηνά Νικολάου.

Μελίνα Τανάγρη
Η γνωστή τραγουδίστρια Μελίνα Τανάγρη διδάσκει Στοχαστική Γραφή από τον Φεβρουάριο στο Μικρό Πολυτεχνείο


INFO:
Μικρό Πολυτεχνείο

πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Θησείο, 210 3243306, 210 3252998
Ώρες επικοινωνίας, Δευτ.-Παρ. 10:00-22:00
https://www.mikropolytexneio.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ