- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αποκαλυπτήρια για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης
Φωτίστηκαν εκ νέου 9 σημεία, αλλάζοντας το πώς φαίνεται το ιστορικό μνημείο
Ο νέος φωτισμός στην Ακρόπολη εντυπωσιάζει, με 9 σημεία του ιστορικού μνημείου να αναδεικνύονται εκ νέου - Σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση η τελετή.
Έγιναν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 τα αποκαλυπτήρια για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.
Τα αποκαλυπτήρια του νέου φωτισμού της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου.
Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργων που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών της Ακρόπολης, με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.
Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης παρουσιάστηκε ζωντανά, σε live streaming, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τον ιστότοπο digitalculture.gov.gr του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από το κανάλι YouTube του Ιδρύματος Ωνάση και σε απευθείας μετάδοση από την ΕΤ1.
Στα πλαίσια του έργου, φωτίστηκαν εκ νέου 9 σημεία: ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους, το Διονυσιακό Ιερό. Η μελέτη του φωτισμού περιλαμβάνει πέντε ακόμα μνημεία, τα οποία φωτίζονται για πρώτη φορά: Το μνημείο του Θρασύλλου, τους Χορηγικούς Κίονες, το Ασκληπιείο και τα σπήλαια του Απόλλωνος και της Αγλαύρου / Κλεψύδρα, καθώς και το Ιερό της Αφροδίτης. Τέλος, παράλληλα, με τον νέο φωτισμό, στο έργο συμπεριλαμβάνεται η σημαντική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, με τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και του συστήματος αυτοματισμού και ελέγχου των φωτιστικών σωμάτων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Φαβορί μέχρι ώρας ο Akylas, με το «Ferto» να ξεπερνάει τις 1.000.000 προβολές
Όταν ένα χωριό διακοσίων κατοίκων γίνεται πολιτιστικός προορισμός
Ξεκινά η επανατοποθέτηση των «Δεσμωτών» στο Φάληρο, σε ειδικό κέλυφος, με χρηματοδότηση Ταμείου Ανάκαμψης
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Από την Κιάρα Σουγκανίδου στον Απόστολο Χαντζαρά και την Άννα Παπαμαρκάκη- Evans
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Μία συζήτηση για τη σύγχρονη ελληνική παραγωγή και τον ρόλο της ΑΙ
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.